Comisia Europeană finanțează cu 216 mil. euro sistemul de transport al energiei termice din București

Publicat: 27 mai 2021, 19:00, de Răzvan Zamfir, în ESENȚIAL , ? cititori
Comisia Europeană finanțează cu 216 mil. euro sistemul de transport al energiei termice din București
termoenergetica

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din București.27/05/2021

 „Această investiție a UE în modernizarea unei infrastructuri esențiale pentru capitala României este un bun exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătățire a vieții de zi cu zi a cetățenilor, cât şi cele ale Pactului verde și în materie de schimbări climatice”, spune Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Sistemul de transport al energiei termice din București este unul dintre cele mai mari din lume, furnizând căldură și apă caldă unui număr de peste 1,2 milioane de persoane. 211,94 km de conducte, echivalentul a 105,97 km de sistem de transport, vor fi înlocuiți pentru a remedia problema actuală a pierderii a aproximativ 28% din căldură între sursă și consumator.

În plus, va fi instalat un nou sistem de detectare a scurgerilor. Proiectul va asigura un sistem de transport al energiei termice durabil și accesibil ca preț, sporind eficiența energetică a rețelei pentru o mai bună calitate a vieții locuitorilor și a aerului datorită unei reduceri substanțiale a gazelor care urmează să fie arse.

Acest lucru va contribui la obiectivul României de reducere a  emisiilor de gaze cu efect de seră în conformitate cu obiectivele Pactului verde european.