Comisia Europeană nu vrea încă Chilia și Bâstroe în rețeaua transeuropeană de transport. EXCLUSIV

De ceva timp, problema adâncirii canalului Bâstroe a fost acoperită mediatic de scandalul invadării pieței de cereale venite din Ucraina, dar, din păcate niciun oficial român n-a clarificat care este poziția Comisiei Europene vis a vis de Bâstroe.

Comisia Europeană nu a informat Ucraina cu privire la răspunsul României privind canalul Bâstroe”Adâncirea de către Ucraina a canalului Bâstroe s-a făcut cu un singur scop și anume de a include această cale navigabilă în rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T). Dar pentru ca Bâstroe să fie inclus în rețeaua transeuropeană de transport, trebuia și acordul României, fapt pentru care Comisia Europeană a solicitat punctul de vedere al țării noastre.

Dar, într-un document oficial deținut de PUTEREA, Comisia Europeană clarifică care este situația privind includerea în TEN-T a canalului Bâstroe. „Consultarea României există, dar Comisia nu a informat Ucraina cu privire la răspunsul României la această consultare.

În plus, Comisia nu a răspuns la solicitarea Ucrainei de a adăuga căile navigabile interioare ale brațelor Chilia și Bîstroe ale Dunării la rețeaua indicativă transeuropeană de transport (TEN-T)”, se menționează în adresa Direcției Generale Mobilitate și Transporturi din cadrul Comisiei Europene. Practic, Comisia Europeană ne-a comunicat ceea ce autoritățile române trebuiau să facă de mult timp, adică faptul că brațului Chilia și a canalului Bâstroe nu au fost încă incluse în rețeaua transeuropeană de transport. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...