Comisia Europeană, sesizată în cazul demiterii judecătorului Danileț

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, va sesiza Comisia Europeană în legătură cu „decizia absurdă a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem” pe judecătorul Cristi Danileţ.

Totodată, deputatul USR Iulian Bulai va ridica această problemă, marţi, la întrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

„Vom sesiza, şi colegul Stelian Ion lucrează deja la text, Comisia Europeană în legătură cu decizia absurdă a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecătorul Cristi Danileţ. La rândul său, deputatul Iulian Bulai va ridica această problemă la întrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la care participă astăzi. Ceea ce se întâmplă zilele acestea în justiţie este un atac grav şi un avertisment, pe care l-am mai trăit, la adresa magistraţilor independenţi. E o nouă etapă a unui război care din păcate nu dă semne că se apropie de final. Din contră chiar„, scrie Dan Barna pe Facebook.

Potrivit acestuia, coaliţia de guvernare şi preşedintele României „trebuie să se delimiteze ferm” de astfel de „atacuri” înainte ca România să ajungă „pe lista statelor în care statul de drept nu mai funcţionează”.

Conform lui Barna, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ aruncă România în „’liniştea’ regimului Iliescu Năstase” şi „(ne)justiţia Rodicăi Stănoiu”. El subliniază că USR nu va accepta „abuzul grosolan al unui sistem care are din nou sentimentul că şi-a tras ţara la cheie”.

Totodată, Barna menţionează că PSD, PNL şi UDMR „trebuie să înţeleagă că au de învins o pandemie”, au de administrat economia, au de găsit soluţii la nenumărate probleme.

Nimeni nu a ieşit până acum câştigător dintr-un război pentru îngenuncherea justiţiei şi nu Polonia este exemplul de urmat„, adaugă liderul USR.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru manifestările pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Decizia nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...