Comisia Europeană și cinci țări UE continuă duminică negocierile privind importurile agricole din Ucraina

Discuțiile dintre miniștrii agriculturii din Polonia, Bulgaria, România, Slovacia și Ungaria, afectate de importurile excesive de produse agricole din Ucraina, și vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, vor fi reluate duminică.

Informația a fost transmisă de corespondentul de la Bruxelles al postului de radio polonez RMF FM.

Principalul scop este de a înlocui deciziile unilaterale ale statelor privind importurile agricole ucrainene cu o soluție a UE.

Kievul mizează pe concesiile Comisiei Europene ca răspuns la acordul de suspendare a importurilor.

„Ne continuăm contactele pentru a găsi rapid o soluție”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Miriam Garcia Ferrer, pentru postul de radio.

Discuțiile se vor referi la extinderea listei de produse pe care Bruxelles-ul dorește să le interzică să le importe în aceste țări. Acesta include semințe de grâu, rapiță, porumb și floarea-soarelui. În același timp, se preconizează acordarea permisiunii pentru tranzitul acestor produse.

Într-o scrisoare comună trimisă vineri Comisiei Europene, miniștrii agriculturii din Polonia, Bulgaria, România, Slovacia și Ungaria spun că vor să includă suplimentar pe listă uleiul de floarea soarelui, făina, mierea, zahărul, fructele moi, ouăle, carnea, laptele și produsele lactate.

Bruxelles-ul a oferit o sumă suplimentară de 100 de milioane euro pentru sprijinirea fermierilor din Polonia, Bulgaria, România, Slovacia și Ungaria. Polonia va primi 39,3 milioane de euro, România 29,7 milioane de euro, Bulgaria 9,7 milioane de euro, Ungaria 15,9 milioane de euro și Slovacia 5,2 milioane de euro.

Comisia Europeană va prezenta această propunere spre aprobare țărilor UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...