Comitetul de urgenţă al OMS a fost convocat cu două săptămâni mai devreme decât era prevăzut

Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se va întruni joi, cu două săptămâni mai devreme decât era prevăzut. Urgentarea se datorează apariției tulpinilor mult mai contagioase de SARS-Cov-2, identificate în mai multe țări.

În mod normal, Comitetul se întruneşte la fiecare trei luni, dar de data aceasta directorul general i-a invitat pe membri cu două săptămâni mai devreme.

Urgența o reprezintă analizarea aspectelor privind tulpinile recente şi de utilizarea certificatelor de vaccinare şi a testelor pentru călătoriile internaţionale, explică un comunicat al OMS, publicat miercuri seara la Geneva.

Comitetul de experţi, prezidat de francezul Didier Houssin, este cel care, pe 30 ianuarie 2020, l-a sfătuit pe directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, să declare o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, cel mai înalt nivel de alertă în materie de epidemie, în legătură cu noul coronavirus.

Al doilea an al pandemiei de COVID-19 ar putea fi şi „mai dur” în comparaţie cu primul, dat fiind modul în care noul coronavirus se răspândeşte, în special în emisfera nordică, pe măsură ce intră în circulaţie variante mai contagioase, a indicat OMS, cu o zi înainte de reuniunea Comitetului de experți.

În ultima sa actualizare epidemiologică, emisă în cursul nopţii, OMS a indicat că după două săptămâni în care au fost consemnate mai puţine infecţii, aproximativ cinci milioane de cazuri noi au fost raportate săptămâna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...