Comoara ucraineană de 12,4 trilioane de dolari pe care au pus mâna rușii

Zeci de zăcăminte de materii prime, inclusiv o mină de aur, în valoare totală estimată de 12,4 trilioane de dolari, au ajuns pe mâna invadatorilor ruși de la începutul războiului din Ucraina.

„De la începutul invaziei, în februarie, Kremlinul și-a extins constant proprietățile. Potrivit directorilor companiilor din industria extracției din Ucraina, a confiscat 41 de zăcăminte de cărbune, 27 de exploatări de gaze naturale, 14 de propan, nouă câmpuri petrolifere, șase zăcăminte de minereu de fier, două situri de minereu de titan, două situri de minereu de zirconiu, un sit de stronțiu, un sit de litiu, un sit de uraniu, un zăcământ de aur și o carieră de calcar, utilizată anterior pentru producția de oțel în Ucraina”, se arată într-un raport al companiei canadiene de consultanță SecDev, citat de The Washington Post.

Conform experților, ar fi vorba de o valoare totală estimată la aproximativ 12,4 trilioane (12.400 de miliarde) de dolari.

Cea mai mare parte din zăcămintele de cărbune, care timp de decenii au fost folosite pentru industria siderurgică a Ucrainei, este concentrată în est. Acestea au ajuns în mâinile Rusiei împreună cu un număr mare de alte zăcăminte valoroase de energie și minerale folosite de la piese de aeronave la smartphone-uri, notează ziarul.

Experții notează că, dacă Kremlinul va reuși să anexeze teritoriul ucrainean confiscat, Kievul va pierde pentru totdeauna accesul la aproape două treimi din zăcămintele sale naturale. Ucraina va pierde, de asemenea, o serie de alte rezerve, inclusiv depozitarea gazelor naturale, a petrolului și a mineralelor rare necesare pentru anumite componente de înaltă tehnologie.

Pe 8 august, senatorul rus Andriy Klishas a declarat că Rusia va confisca proprietățile Ucrainei în teritoriile ocupate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...