Compania aeriană care se retrage de pe un aeroport din România. Până când mai operează zboruri

Publicat: 26 mai 2024, 19:56, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Compania aeriană care se retrage de pe un aeroport din România. Până când mai operează zboruri
sursa: freepik

O companie aeriană celebră se retrage de pe aeroportul din Iași. Decizia este una surprinzătoare, având în vedere că vine după doar o lună de la primul zbor. De ce s-a ajuns la încheierea contractului și când va avea loc ultimul zbor.

O companie aeriană se retrage de pe aeroportul din Iași

Directorul general al aeroportului din Iași, Romeo Vatră, anunță că Eurowings a decis să se retragă de pe aeroportul din Iași. Decizia a venit după doar o lună de la începerea colaborării, iar motivul este cererea scăzută de curse. Pentru că rentabilitatea nu se ridica la nivelul așteptărilor, a decis să încheie contractul.

Compania efectua zboruri spre Stutgart și Dusseldorf, unde s-ar fi vândut mult prea puține bilete. Astfel, a decis să renunțe la toate zborurile și să mai păstreze doar câteva curse pentru care au fost făcute deja rezervări.

„Decizia de a deschide și închide zboruri aparține companiei aeriene, în funcție de planurile de dezvoltare operațională și de rentabilitatea rutelor. Eurowings nu va mai efectua zboruri din Iași spre Stutgart și Dusseldorf din cauza cererii foarte reduse pe aceste rute”, a declarat Romeo Vatră, directorul general al aeroportului Iași, potrivit BoardingPass.

Conform sursei citate, compania low-cost din grupul Lufthansa a efectuat primul său zbor comercial regulat spre și dinspre aeroportul Iași pe 1 mai 2024, din Düsseldorf, Germania. Totuși, Eurowings a decis să mențină zborurile între Iași și Düsseldorf doar până pe 9 iunie.

Ruta dintre Iași și Düsseldorf este deservită exclusiv de Eurowings, cu două zboruri pe săptămână, miercurea și duminica. Ambele rute erau operate exclusiv de Eurowings.

Pe 3 mai, compania aeriană a lansat a doua rută spre Iași, din Stuttgart, însă și aceasta va fi anulată, ultimul zbor fiind programat pentru 10 iunie.

Eurowings GmbH este o companie aeriană germană low-cost, cu sediul central în Düsseldorf. Aceasta este deținută în totalitate de Grupul Lufthansa.