Compania Procter & Gamble, pe lista ucraineană a sponsorilor internaționali ai terorismului

Decizia companiei Procter & Gamble de a rămâne pe piața din Rusia, unde plătește taxe la buget și chiar contribuie la măsuri de mobilizare, a stârnit furia ucrainenilor care au inclus firma pe lista sponsorilor internaționali ai terorismului.

Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucraina este cea care a trecut corporația americană Procter & Gamble în lista sponsorilor internaționali ai războiului, potrivit Pravda Economică.

Procter & Gamble anunța în martie 2022 că reduce sortimentelor de produse de sănătate și igienă de pe piața rusă. În august, se vehiculau informații cu privire la faptul că americanii au sistat investițiile în dezvoltarea afacerilor. 

În ciuda acestor anunțuri, fabrica de chimicale de uz casnic, cel mai mare producător mondial de detergenți pentru P&G, dar și fabrica de producție de lame și aparate de ras pentru Gillette continuă să funcționeze, atrag atenția autoritățile ucrainene.

Procter & Gamble asigură aproximativ 2.500 de locuri de muncă în Rusia.

Ucrainenii susțin că Procter & Gamble promovează și mobilizarea rusă, în condițiile în care potrivit legislației Federației Ruse, corporațiile care operează în Rusia sunt obligate să participe la activități de mobilizare și să promoveze recrutarea angajaților în armată. De asemenea, trebuie să finanțeze și echipamentul militar, potrivit Stiripesurse.

Procter&Gamble are în portofoliu mărci precum Gillette, Ariel, Lenore, Mr. Proper, Pampers, Head&Shoulders și Pantene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...