Companiile aeriene încep să facă teste Covid. Prima companie care introduce zboruri cu teste incluse

Companiile aeriene vor începe să intrăducă zboruri cu teste Covid-19 incluse, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Astfel, compania aeriană italiană Alitalia va opera zboruri de la Roma la New York începând cu data de 8 noiembrie, în care va testa toți pasagerii.

Potrivit Reuters, anunțul urmează unui ordin al Ministerului Sănătății din Italia, emis la sfârșitul lunii trecute și care rămâne în vigoare până la 15 februarie, conform căruia pasagerii care zboară între Roma și unele destinații din SUA pot fi testați pentru coronavirus cu 48 de ore înainte de plecare și la sosirea pe aeroportul de destinație, pentru a evita carantina pe care Italia o impune călătorilor veniți în țară.

În luna septembrie, pentru a relua călătoriile interne după primul val al pandemiei de coronavirus, Alitalia a experimentat testarea COVID pe unele zboruri pe ruta Fiumicino Roma și Milano Linate, cele mai mari aeroporturi din Italia.

Guvernul italian a restricționat însă circulația între regiuni pentru a limita răspândirea infecțiilor cu Covid-19.

Traficul de pasageri pe Aeroportul Fiumicino din Roma a scăzut drastic anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus și la începutul lunii martie, astfel că reprezentanții aerportului au fost nevoiți să îl închidă parțial.

„Această fază experimentală va avea ca scop evaluarea eficacității și funcționalității noului mod de a călători, cu scopul de a spori  siguranța pasagerilor și de a fluxului de călători în sezonul de vară 2021”, au declarat companiile aeriene italiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...