Companiile aeriene se pregătesc de criza Omicron

După o lungă perioadă de amorțire, companiile aeriene prindeau din nou viață. Acest lucru nu a durat foarte mult, deoarece acum trebuie să se pregătească de o altă criză pandemică: Omicron, relatează Reuters.

Deși mulți turiști și-au rezervat deja călătorii pentru perioada Crăciunului, un sezon de vârf pentru companiile aeriene, se pot aștepta oricând la întreruperea rezervărilor viitoare și la noi întârzieri în redresarea călătoriilor de afaceri.

Se simte un pic ca și cum ne-am întors la situația de acum un an și asta nu este o perspectivă grozavă pentru industrie și nu numai”, a declarat miercuri Deidre Fulton, partener la compania de consultanță MIDAS Aviation.

Impactul Omicron va varia în funcție de țară și regiune, datorită naturii diverse a companiilor aeriene globale, precum și a modelelor lor de afaceri.

Companiile aeriene din țările cu piețe interne mari și puternice, precum Statele Unite, China și Rusia, sunt mai bine protejate de natura mai volatilă a călătoriilor internaționale.

Site-ul de rezervări de călătorii Kayak a declarat că căutările de călătorii internaționale din Statele Unite au scăzut cu doar 5% duminică – un contrast puternic cu o scădere de 26% a căutărilor din Marea Britanie, care a înăsprit cerințele de testare pentru sosiri.

Marile companii aeriene europene sunt mult mai dependente de călătoriile internaționale decât cele americane, ceea ce le expune mai mult la riscul de cădere a variantei Omicron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...