Companiile din Buzău se confruntă cu criza de personal din cauza salariilor atractive oferite de firmele lui Umbrărescu

Publicat: 21 apr. 2024, 10:03, de Vlad Stefan Orjan, în Transporturi , ? cititori
Companiile din Buzău se confruntă cu criza de personal din cauza salariilor atractive oferite de firmele lui Umbrărescu

În județul Buzău, companiile locale se confruntă cu o criză de personal calificat, cauzată de salariile mai mari oferite de firmele care lucrează la Autostrada A7, în special cele aparținând omului de afaceri Ștefan Umbrărescu. Acest fenomen a fost subliniat recent de Ionel Gagu, directorul firmei Concas, care a evidențiat dificultățile întâmpinate în recrutarea și menținerea personalului necesar pentru lucrările de construcții.

Conform declarațiilor lui Gagu, salariile mai atractive oferite de Umbrărescu și de alte companii concurente atrag lucrătorii din Buzău, inclusiv mecanici și șoferi, lăsând companiile locale în dificultate. Situația este cu atât mai gravă cu cât contractele încheiate implică o anumită valoare a lucrărilor, iar majorarea salariilor ar necesita resurse financiare suplimentare, fapt ce ar putea afecta stabilitatea financiară a firmelor locale.

În fața acestei situații, Ionel Gagu a apelat la sprijinul autorităților locale, solicitându-le ajutorul în identificarea și recrutarea unor lucrători locali. De asemenea, el a evidențiat și problema lipsei materialelor necesare în lucrările de construcții, ceea ce contribuie la întârzieri și la dificultăți în desfășurarea activităților.

Aceste provocări semnificative subliniază necesitatea unei abordări cooperative între companii, autorități locale și guvern pentru a găsi soluții urgente și eficiente pentru a face față crizei de personal și pentru a asigura desfășurarea fără probleme a lucrărilor de infrastructură în județul Buzău.