Competiție de inovare culturală a celor 3.000 de studenți străini de la Universitatea din Galați

La Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a avut loc prima ediție a evenimentului „Inovare culturală studențească gălățeană”, care se adresează celor aproximativ 3.000 de studenți străini, din 37 de țări, care urmează cursurile universității.

O mare parte dintre studenții străini de la universitatea din Galați au fost în ultimele zile în febra pregătirii unei competiții în cadrul căreia fiecare echipă națională și-a prezentat țara prin ceea ce are specific, de la cultură și arte, la tradiții populare.

A fost chiar și competiție a prezentărilor prin filme realizate de fiecare echipă și lansate sub sloganul general „Vote for your favourite team”, iar luni a avut loc în holul sediului universității, finala competiției.  

Evenimentul a fost organizat de Liga Studenților Străini de la Universitatea „Dunărea de Jos”, în colaborare cu Liga Studenților din Galați și s-a adresat tuturor studenților universității gălățene, făcând parte din seria de proiecte extracurriculare care urmăresc încurajarea studenților străini să expună cele mai inovative idei pentru a promova toate segmentele culturale din țările din care provin.

„Un an de activități pentru Liga Studenților Străini din cadrul universității noastre. O aniversare de bun augur pentru noi toți care suntem aici, studenți, profesori, invitați și pentru toată universitatea și comunitatea noastră. Urez în primul rând, La mulți ani Ligii Studenților Străini din cadrul Universității și mult succes în tot ce întreprinde.

Universitatea se bucură de prezența unor studenți din 37 de țări cu o tendință de creștere care ne mulțumește, pentru că este vorba despre o altă experiență, o altă cultură, idei și vieți care vin uneori de foarte departe, care să ne îmbogățească și pe noi cu știința și cultura lor.

Universitatea are, în același timp contracte de colaborare cu universități din peste 100 de țări din toată lumea, cam jumătate din membrii Organizației Națiunilor Unite, ceea ce ne conduce la ideea că internaționalizarea este o preocupare, o prioritate obiectivă a universității”, a declarat rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Lucian Georgescu.

În cadrul concursului s-au înscris 11 echipe din 12 țări, respectiv din Italia, Spania, Irak, Republica Moldova, Yemen, România, Ucraina, India, Siria, Turcia, Algeri și Tunisia.

Au fost oferite premii pentru două categorii, „Online” și „Out–Door”, dar și un Premiu special al sponsorilor.

La categoria „Online” a câștigat echipa Algeriei, la categoria „Out-Door”, premiul a mers către echipa Ucrainei, iar Premiul special al sponsorilor a ajuns la echipa României & Yemenului.

În cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați studiază aproximativ 3.000 de studenți din 37 de țări.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole