Complot pentru răsturnarea guvernului în Germania? (VIDEO)

Complot pentru răsturnarea guvernului în Germania? Întrebarea a fost lansată atât de către analiști, cât și de marile agenții de presă. Cine sunt cei implicați și care este amploarea acestui eventual complot?

Un grupul format din extremiști de dreapta și foști militari plănuia să ia cu asalt clădirea Parlamentului și să preia puterea în Germania, scrie BBC.

Grupul ar fi format din 50 de bărbați și femei care ar încerca să răstoarne republica. Și să o înlocuiască cu o nouă formă de stat pe modelul Germaniei de la 1871. „Nu avem încă un nume pentru această grupare”, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii federale, potrivit BBC.

Complot pentru răsturnarea guvernului în Germania? Cine e șeful

Șeful grupului ar fi un cetățean german în vârstă de 71 de ani, numit Heinrich XIII și căruia i se spune „prinț”.

25 de presupuși membri și susținători ai grupării teroriste de extremă dreapta, care erau suspectați că urmăresc să răstoarne statul german, au fost reținuți, miercuri dimineață. Anunțul a fost făcut de Biroul procurorului federal german, potrivit Reuters. Printre cei cercetați se numără un soldat activ, membru al Comandamentului forțelor speciale. Plus  mai mulți rezerviști, după cum a precizat un purtător de cuvânt din serviciul german de informații militare (BAMAD), pentru Reuters.

Suspecții au fost arestați în landurile Baden-Wuerttemberg, Bavaria, Berlin, Hesse. Precum și în Saxonia Inferioară, Saxonia, Thuringia, respectiv în Austria și Italia.

De când se pregătesc suspecții

Suspecții s-au pregătit, cel puțin de la sfârșitul lui noiembrie 2021, să efectueze acțiuni fundamentate pe ideologia lor,. Inclusiv procurare de echipamente, recrutare de membri și lecții de tras cu arma, spune Biroul procurorului federal german.
Atenția eforturilor de recrutare s-a îndreptat în principal către membrii armatei și ofițerii de poliție.

Ministrul Justiției, Marco Buschmann, a anunțat pe Twitter că are loc o importantă operațiune antiteroristă și că „un atac armat asupra corpurilor constituționale a fost plănuit”. Complotiștii aveau stabilite planurile pentru a conduce Germania.

Potrivit procuraturii, membrii grupării au înțeles că își pot îndeplini scopurile doar „prin mijloace militare și violență împotriva reprezentanților statului”, incluzând chiar și omoruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...