Comprimatele de iodură de potasiu nu vor mai ajunge la populaţie

Guvernul şi Ministerul Sănătăţii vor demara, săptămâna viitoare, o campanie de informare a populaţiei referitoare la modul de administrare şi de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu, arată un comunicat de presă al MS.

În momentul de faţă, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile, mai arată sursa citată.

Conform anunţului iniţial al ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila, de săptămâna viitoare ar fi urmat să înceapă distribuirea pastilelor de iodură de potasiu către persoanele eligibile.

„Campania de informare publică, distribuţia şi dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populaţiei sunt în responsabilitatea Mnisterului Sănătăţii. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populaţia cu vârsta între 0 şi 40 de ani. Distribuirea comprimatelor va începe în a doua jumătate a lunii aprilie a.c”, mai indică sursa menţionată.

La începutul săptămânii, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţa că săptămâna aceasta autorităţile de sănătate publică fac campania de informare cu privire la utilizarea pastilelor de iodură de potasiu, el menţionând că, de săptămâna viitoare, acestea vor fi distribuite către persoanele eligibile.

„Săptămâna aceasta facem campania de informare şi, începând de săptămâna viitoare, distribuţia la toţi cei care sunt eligibili, în principiu populaţia cu vârsta de până în 40 de ani”, a precizat luni Alexandru Rafila.

De asemenea, ar fi urmat ca pastilele să fie distribuite prin intermediul medicilor de familie, care au respins, însă această idee.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Diploma universitara unica la nivel european! Planul Comisiei Europene

Diploma universitară unică la nivel european! Planul Comisiei Europene

Absolvenții de facultate din Uniunea Europeană vor avea la finalul studiilor o diplomă universitară unică, recunoscută pe tot teritoriul UE. Comisia Europeană dorește ca instituțiile...
Soft pentru estimarea distrugerilor de cladiri in razboi, creat la Galati

Soft pentru estimarea distrugerilor de clădiri în război, creat la Universitatea...

Estimarea distrugerilor provocate de în război de atacurile cu drone și rachete sau bombardamente poate fi realizată cu ajutorul unei aplicații create de un...