Concediul de îngrijire a copilului bolnav ar putea suferi modificări. Varianta propusă

Vârsta până la care se poate acorda părintelui concediu de îngrijire a copilului bolnav ar putea fi modificată, noul prag propus fiind cu cinci ani mai mare.

În prezent, aceasta este limitată la 7 ani. „După ce depășește această vârstă, ce trebuie să facem cu el? Să-l închidem în casă și să-l lăsăm singur? Multi părinți își sacrifică concediul de odihnă pentru a sta acasă cu copiii, acțiune care afectează mult productivitatea lor, iar în baza unor studii am aflat că nu este indicat să lăsăm copiii sub 12 ani singuri in casă pe perioade mai mari de trei ore”, susține deputatul USR Radu Panait.

Acesta anunță că va depune un proiect de lege care urmărește corectarea unei situații dificile prin care au trecut și vor trece multi părinți români.

„Anume, creșterea vârstei de la 7 la 12 ani pentru acordarea concediului de îngrijire a copilului bolnav. În cele mai multe cazuri vorbim doar de câteva zile, iar impactul produs asupra bugetului va fi unul nesemnificativ”, argumentează parlamentarul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...