Concert de muzică românească la Expo 2020 Dubai VIDEO

Pavilionul României la Expo 2020 Dubai a găzduit, duminică, un eveniment cultural susţinut de membrii ansamblului folcloric profesionist ”Koderki” din Polonia, urmat de un micro recital de muzică clasică oferit de studenţii din cadrul Facultăţii de Muzică, Universitatea Transilvania din Braşov.

Ansamblul folcloric profesionist Koderki, cu participări de succes şi premiat la festivaluri de profil atât în Polonia, cât şi în străinătate, a prezentat publicului spectator din Pavilionul României dansuri tradiţionale poloneze. La rândul lor, studenţii Sabin Bănescu – pian şi Nora Kakasi – flaut au încântat publicul spectator cu piese din lucrările celebrilor compozitori români George Enescu, Paul Constantinescu şi Ciprian Porumbescu.

Evenimentul a avut loc la iniţiativa comisarului general al Pavilionului României, Ferdinand Nagy, şi face parte din seria schimburilor culturale dintre ţările participante la Expo 2020, program promovat de pavilionul României. Spectacolul fost transmis în direct pe pagina oficială a Pavilionului României la Expo 2020 Dubai.

Pavilionul României se află la a doua colaborare cu facultățile românești de muzică, în luna octombrie programul cultural artistic fiind susținut de către studenții Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, urmând ca multe alte proiecte și colaborări culturale cu universitățile din România să aibă loc în cele cinci luni  de Expo rămase.

Membrii ansamblului Koderki sunt prezenţi la Expo Dubai la invitaţia Poland at EXPO (pavilionul Poloniei la expoziţia mondială).

Seria evenimentelor culturale din cadrul Pavilionului României continuă pe toată durata desfășurării expoziției mondiale, în acelaşi ritm susţinut, oferind evenimente diverse şi atractive pentru vizitatori, se arată pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...