Concluzia lui Edi Iordănescu după debutul pe banca tehnică a naţionalei: „E vorba de multă muncă” (Video)

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat la finalul meciului amical cu Grecia, scor 0-1, care a reprezentat debutul său, că are mult de muncă pentru a reuşi să ducă prima reprezentativă la un turneu final.

”A fost un test pe care l-am aşteptat, care ne-a răspuns la anumite întrebări, împotriva unui adversar cu un nivel bun. Ne aşteptam la un meci dificil, ceea ce s-a şi întâmplat. Am vrut să dăm şanse cât mai multe unor jucători, dar eu rămân stabil în ceea ce am declarat, este un grup cu potenţial şi în care cred.

Rezultatul cred că putea fi mai bun pentru noi, cu puţină şansă. Din păcate, nu este cel pe care îl aşteptam, dar a răspuns la câteva întrebări. Am încredere că în scut timp relativ scurt ne putem ridica nivelul şi să începem să producem rezultate semnificativ mai bune. Mereu am spus că rezultatul va conta, pentru că aşa construim un grup cu o mentalitate solidă, trebuie să luptăm pentru rezultat şi să ne dorim.

Echipa naţională nu este funcţională pentru că dacă era, eram la turneele finale. Sunt lucruri bune de care ne putem lega din trecut, însă sunt altele multe care trebuie puse la punct”, a declarat Iordănescu la finalul partidei.

„A fost prima repriză cu un ritm aşa cum nu ne-am dorit, nu am avut circulaţie, am fost statici. Prefer să facem acum greşelile din care eu pot trage anumite concluzii foarte clare, decât să le facem mai târziu când ne va costa mult mai tare Asta este realitatea, prefer să le identificăm acum şi să avem timp la dispoziţie atunci când ne vom reuni să putem să corectăm. Din păcate asta este realitatea momentului.

Eu acum am venit, am avut patru zile cu echipa. Din păcate, nu pot fabrica jucători. Asta este realitatea, nu îi pot scoate din joben. În momentul de faţă ăştia sunt, mulţi sunt tineri. Eu în continuare cred în potenţialul lor, am ştiut unde vin, am ştiut cât este de muncă. Asta este realitatea, dar sunt pregătit pentru asta”.

Selecționerul a precizat că nu există decât trei jucători de bază în echipă în jurul cărora vrea să construiască un grup.

„Selecţia este continuarea, am spus că nu este nimic bătut în cuie, am trei jucători cu experienţă, care sunt nişte piloni. Unul este căpitanul echipei, în jurul căruia încercăm să construim. Am încredere că această echipă o să se adune. Asta este echipa noastră naţională în momentul de faţă, trebuie să avem grijă de ea, să o construim. Mesajul este unul de încredere, ştiu ce ne aşteaptă, e vorba de multă muncă.

Dacă acum mi-am permis să întind o mână de ajutor anumitor jucători, cu jocuri puţine în picioare, cu anumite probleme, care nu traversează o perioadă foarte bună, în iunie nu voi mai permite acest lucru. Este foarte important ca jucătorii noştri să vină cu jocuri în picioare. Jucătorii Greciei au intrat mult mai bine, se vede că aveau mai multe jocuri în picioare”, a declarat Iordănescu.

Debutul lui Edi Iordănescu la prima reprezentativă, a fost destul de ostilă. Cei de la Sud Steaua au huiduit pe tot parcursul întâlnirii atât prestația naționalei, cât și conducerea FRF.

„Publicul aşteaptă şi doreşte, atunci când echipa naţională a fost performantă a venit repede. Rămâne ca în viitor să avem alte rezultate şi să ne apropiem publicul cât putem de mult. Credeţi că ostilitatea din seara asta a fost un impuls de moment? Nu, sunt lucruri adunate în timp. A fost o necalificare din nou şi cu asta trebuie să ne confruntăm.

Trebuie să ne ridicăm, trebuie să aducem din nou publicul alături de noi, deoarece aşa a simţit, aşa s-a exprimat. Am văzut că a fost un război şi cu anumiţi jucători. Sunt lucruri pe care eu nu le pot controla. Eu am spus că trebuie să avem răbdare cu echipa naţională. Dacă pui presiune pe un debutant, o să fie greu.

Eu aici am crescut şi nu mă aşteptăm la anumite reacţii, dar asta este. Mi-aş fi dorit să simt publicul mai aproape şi mai călduros pentru echipa naţională. Dar dacă o parte dintre ei aşa au considerat că trebuie să fie, nu îi pot judeca, au plătit biletul, au fost la joc, deşi nu este uşor pentru unii jucători care debutează şi fac lucruri bune să fie huiduiţi la atingerile de baloane, nu îi ajuţi foarte tare”.

Referitor la debutul său ca antrenor la naţională, Iordănescu a afirmat că şi-ar fi dorit să câştige partida cu Grecia.

„Au fost momente unice pentru mine. Cu siguranţă mi-aş fi dorit ca rezultatul să fie altul. Sigur, cu puţină şansă, dacă am fi obţinut egalarea, probabil că era altceva şi am fi putut construi pe un alt fond. Dar fiţi sigur că mă aşteptam la asta, nu am fost naiv, am ştiut unde intru. Am ştiut că echipa naţională nu este la nivelul pe care noi toţi îl aşteptăm. Sunt pregătit pentru momentele grele care urmează.

Tot timpul există o dezamăgire dacă nu există o victorie, trebuie să creăm emulaţie, să creăm entuziasm, dar asta este realitatea meseriei, ăsta este fotbalul. Am fost pregătit şi pentru un rezultat mai puţin fericit. Dar în acelaşi timp a fost important să văd echipa naţională la lucru, să interacţionez cu jucătorii, să le văd capacitatea de asimilare, să le văd disponibilitatea şi cu siguranţă că în viitor voi putea fi mult mai obiectiv. Am venit pregătiţi pentru a lupta.

Am încredere că putem să performăm, că putem să ducem echipa la un turneu final. Dar cu siguranţă pregătiţi-vă să mai suferim, pentru că vor mai fi momente grele, sunt pregătit pentru asta şi sunt pregătit să le duc”, a mai spus Iordănescu.

Naționala de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, pe stadionul Steaua, scor 0-1, de reprezentativa Greciei, într-un amical, primul pentru tricolori cu Edward Iordănescu selecţioner.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole