Concurs de Rezidențiat, în centrele universitare medicale

Publicat: 20 nov. 2022, 14:14, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Concurs de Rezidențiat, în centrele universitare medicale

Concursul național de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie are loc duminică, 20 noiembrie 2022, organizat de Ministerul Sănătății împreună cu cele șase Universități de Medicină și Farmacie.  

Concursul se va desfășura în șase centre universitare medicale: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, cu o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

Anul acesta, s-au înscris la concurs 10.330 de candidați, care vor concura pentru un număr de 5.866 locuri și posturi din cadrul unităților sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale, pentru cele 3 domenii de pregătire: 4.734 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 621 locuri pentru domeniul medicină dentară și 511 locuri și posturi pentru domeniul farmacie.

Ministerului Sănătății mai anunță că ia toate măsurile pentru a evita apariția de disfuncționalități în procesul de organizare, pentru ca toți candidații să beneficieze de aceleași condiții optime de desfășurare a concursului.

Toate informațiile de interes public se găsesc pe site-ul rezidențiat.ms.ro.