Concursul Enescu 2022: Cum va decurge și ce valoare au premiile

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de ţări s-au înscris la a XVIII-a ediţie a Concursului Internaţional George Enescu, la cele patru secţiuni dedicate: violoncel, vioară, pian şi compoziţie, anunță ARTEXIM, într-un comunicat de presă.

Cei mai mulţi concurenţi sunt din România – 16, urmată de China – 15 şi Coreea de Sud – 14. Cel mai tânăr concurent înscris la ediţia din 2022 este un violoncelist de 13 ani, iar media de vârstă a aplicanţilor este de 25 de ani.

„În aceste vremuri complicate, am avut peste 100 de candidaţi înscrişi la Concursul Internaţional George Enescu. Următorul pas este ca juriul să analizeze toate aplicaţiile şi să selecteze acei tineri muzicieni care vor fi invitaţi să vină la Bucureşti, în septembrie, să concureze pe scena Ateneului Român. Suntem fericiţi pentru toate înscrierile şi recunoscători pentru acest efort incredibil al tinerilor muzicieni”, a declarat directorul artistic al Concursului şi al Festivalului Internaţional George Enescu, dirijorul Cristian Măcelaru.

Jurizarea pentru prima etapă a Concursului va avea loc online, prin analizarea înregistrării video trimise de concurenţi de către juriile de specialitate, formate din muzicieni de renume internaţional.

Concurenţii declaraţi eligibili prin respectarea condiţiilor impuse de regulament vor participa la etapa online, pentru prima oară în istoria Concursului concurenţii înscrişi la vioară, violoncel şi pian care vor trece de această etapă urmând a ajunge direct în semifinală.

Se acordă premii cu valoare totală de 120.000 euro

Etapa online se va desfăşura în luna mai, iar anunţarea rezultatelor se va face până la data de 31 mai, pe site-ul Concursului.

Se acordă premii cu valoare totală de 120.000 euro, precum şi promovare internaţională şi lansare artistică a celor mai talentaţi concurenţi.

Ediţia din acest an se va deschide la Ateneul Român pe 4 septembrie cu Concertul de Gală susţinut de Filarmonica George Enescu, sub bagheta maestrului Peter Ruzicka..

Un proiect cultural finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii, Concursul Internaţional George Enescu, una dintre cele mai importante platforme internaţionale de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, este construit ca o prelungire firească a Festivalului George Enescu – cel mai prestigios eveniment cultural organizat de România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...