Condamnat la moarte, donator de rinichi

Un fapt mai puțin obișnuit ajunge la noi din SUA. Un deținut condamnat la moarte, care urmează să primească injecția letală pe 13 iulie, a făcut, prin avocații săi, cerere de amânare a execuției. Și asta pentru că, având o grupă rară de sânge, vrea să facă o faptă bună și să doneze un rinichi.

Desigur, unele oficialități cred că e vorba despre o tergiversare, că vrea să mai câștige timp și viață. Deținutul se numește Ramiro Gonzales, este texan și are pedeapsă de condamnare la moarte pentru că, în 2001 a împușcat-o pe Bridget Townsend, o fată în vârstă de 18 ani, ale cărei rămășițe au fost găsite la doi ani de la crimă.

Avocații lui Gonzales, Thea Posel și Raoul Schonemann, i-au cerut guvernatorului republican Greg Abbott să acorde o amânare cu 30 de zile a execuției, astfel încât deținutul să poată fi considerat un donator viu „pentru cineva care are nevoie urgentă de un transplant de rinichi”.

Ei au depus o cerere separată la Consiliul de grațiere și eliberare condiționată din Texas pentru o suspendare de 180 de zile legată de donarea de rinichi. Thea Posel și Raoul Schonemann mai spun că deținutul a fost recunoscut ca un „candidat excelent” pentru donație, după ce a fost evaluat de echipa de transplant de la Universitatea din Texas Medical Branch din Galveston.

Evaluarea a constatat că Gonzales are o grupă de sânge rară, ceea ce înseamnă că donația sa ar putea fi de mare ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...