Condamnată la închisoare pentru videochat și pusă să muncească la o biserică

O femeie în vârstă de 54 de ani, din Cehu Silvaniei, județul Sălaj, a fost condamnată, prin acord de recunoaștere a vinovăției, la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, pe motiv că nu a declarat la Fisc veniturile realizate din videochat.

 Pe lângă pedeapsă, femeia a fost de acord să presteze 60 de zile de muncă, pro bono, în folosul comunității la o biserică.

Femeia a fost acuzată că, în perioada 2013-2018, a realizat venituri din activități de videochat în cuantum total de peste 58.000 lei (echivalentul a aproape 13.000 euro), pe care nu le-a declarat organelor fiscale pentru a plăti impozit și contribuții la sănătate. Inculpata a recunoscut fapta și a încheiat cu procurorul acord de recunoaștere a vinovăției. ”Contul mi l-am făcut eu, am completat niște formulare online, am comunicat codul IBAN și m-am logat eu direct la un site de profil.”, a declarat femeia. Instanța Tribunalului Sălaj a consființit acordul de recunoaștere, prin care s-a stabilit pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității la o biserică.

În fapt, în actul de sesizare a instanței s-a reținut că inculpata M.L. a realizat venituri din activități de videochat pe care nu le-a declarat organelor fiscale, cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat.Pentru determinarea veniturilor realizate care nu au fost declarate organelor fiscale, s-a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Sălaj încuviințarea măsurii de supraveghere tehnică a obținerii de date privind tranzacțiile financiare efectuate în coturile bancare pe care M.L. le deține.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole