Condamnată la închisoare și amendată pentru că a fotografiat de aproape un urs

O tânără din SUA a fost condamnată la patru zile de închisoare şi o mie de dolari amendă pentru că s-a apropiat prea mult de o ursoaică şi de puii ei, în Parcul Naţional Yellowstone, scrie Le Figaro.

Samantha Dehring a recunoscut că s-a apropiat la mai puţin de 91 de metri de o ursoaica grizzly, pentru a o fotografia.

Tânăra de 25 de ani se afla la Roaring Mountain când au sosit ursoaica şi cei trei pui. Pe măsură ce turiştii prezenţi în zonă s-au întors din drum şi s-au urcat în vehiculele lor, aşa cum li s-a recomandat, Samantha Dehring a continuat să facă poze animalului, iar ursoaica a fugărit-o câţiva metri, în încercarea de a o îndepărta de pui.

Viaţa sălbatică din Parcul Naţional Yellowstone este cu adevărat sălbatică. Parcul nu este o grădină zoologică unde animalele pot fi observate în siguranţă, de cealaltă parte a unui gard. Abordarea unui urs grizzly cu pui este categoric o prostie. În acest caz, doar întâmplarea face că Dehring este un acuzat şi nu un turist mutilat”, a precizat procurorul Bob Murray.

Regulamentul parcului prevede că este interzisă apropierea la o distanţă mai mică de 23 de metri de animale mari (bizoni, elani, elani etc.) şi de 91 de metri de urşi şi lupi.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Piedone vrea o confruntare directă cu Cîrstoiu! ”Nu să vină cu...

PUSL și-a depus la Biroul Electoral Cental lista candidaților la europarlamentare, cu 310.000 de semnături, președintele Cristian Popescu Piedone afirmând că va începe campania...
Elevii din Bucureşti ar putea fi testaţi cu aparatele Drug Test la şcoală

Teste antidrog și analize de sânge pentru elevii din București

Elevii din București ar putea fi testaţi cu aparatele Drug Test la şcoală. Testele vor fi efectuate de medici sau de experți antidrog.  Aceasta este...