Condiții de creditare, avans, comisioane și dobânzi la Creditul Noua Casă de la Banca Transilvania

Publicat: 30 mart. 2022, 06:00, de Otilia Caloian, în ECONOMIE , ? cititori
Condiții de creditare, avans, comisioane și dobânzi la Creditul Noua Casă de la Banca Transilvania
Sursa foto: Pixabay.com

Banca Transilvania acordă credite Noua Casă cu o dobândă de 2% + IRCC (1,17%), iar din plafonul total de 1,5 miliarde de lei pentru băncile din program, aproape 250 de milioane de lei au revenit BT, conform unui comunicat al băncii.

Anul trecut, soldul creditelor imobiliare acordate de BT – incluzând împrumuturile Noua Casă – a crescut cu 15% faţă de 2020. În 2021, peste 14.000 de români şi-au cumpărat locuinţă cu ajutorul Băncii Transilvania, suma acordată fiind de peste 3,7 miliarde de lei.

Pentru creditele Noua Casă, banca menţionează că avansul minim este de 5% pentru locuinţe de până la 70.000 euro, echivalent în lei, respectiv de 15% pentru locuinţe cu valori între 70.001 şi 140.000 de euro, echivalent în lei. Suma maximă care poate fi obţinută poate ajunge la 119.000 euro. Dobânda este variabilă, calculată în funcţie de indicele de referinţă pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), la care se adaugă o marjă fixă de maximum 2%. Termenul maxim de acordare este de 30 de ani. Comisionul pentru analiza dosarului şi taxa de gestiune lunară a contului sunt zero. Programul este destinat persoanelor fizice, care pot cumpăra locuinţe prin intermediul creditelor garantate de stat. Asigurarea locuinţei trebuie să acopere toate riscurile şi să fie la valoarea de piaţă de la momentul încheierii asigurării anuale.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei, acoperind toate segmentele de clienţi şi linii de business în sectorul financiar. Banca a fost înfiinţată în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 19% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele