Condiții speciale pentru alegătorii aflați în carantină

Autoritățile s-au organizat și au stabilit metoda prin care alegătorii aflați în carantină sau în izolare pot vota la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Așadar, inclusiv persoanele bolnave sau suspecte de coronavirus care se află în izolare sau carantină își pot exercita dreptul electoral pe 6 decembrie. Autoritățile pun la dispoziția acestora urnei speciale.

Modelul cererii pentru urna specială poate fi descărcat AICI.

Cum este cerută urna specială?

Dacă se află in carantină, cetățeanul să depună o cerere pentru urna specială. Alături de document trebuie să se regăsească copia deciziei de carantină emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti.

Dacă se află în izolare, alegătorul trebuie să depună cerere pentru urna mobilă alături de copia unuia dintre următoarele documente:

  • biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
  • decizia de izolare emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană/ a municipiului Bucureşti;
  • rezultatul testării COVID-19 RT-PCR (pozitiv) din ultimele 14 zile.

Cetăţenii pot transmite  cererile pentru urna specială, prin mijloace electronice, biroului electoral de circumscripţie sau oficiului electoral, până cel mai târziu pe 4 decembrie 2020.

Cererile sunt primite de biroul electoral de circumscripţie sau oficiul electoral, sunt imprimate, după care sunt transmise prin prefectură, până cel târziu pe 6 decembrie 2020, ora 10:00, biroului electoral al secţiei de votare.

Lista birourilor electorale de circumscripție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...