Ministrul Sănătății: Cine are persoane vulnerabile în familie poate alege școala online pentru copil

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că părinții vor putea opta pentru învățământul online pentru copil dacă în familie există persoane vulnerabile, în contextul pandemiei de coronavirus.

Întrebat despre varianta cursurilor susținute online, Tătaru a răspuns:

“Există această variantă în care se poate face învăţământ online, în condiţiile în care are acasă persoane cu comorbidităţi sau persoane vârstnice cu care stă”.

Oficialul a precizat că Institutul de Sănătate Publică va prezenta pe data de 7 septembrie a.c. o evaluare pentru fiecare localitate privind situația îmbolnăvirilor, iar în funcție de rezultatul acesteia consiliile de administrație din școli vor decide în care dintre cele trei scenarii va începe școala.

Pentru ca elevii să se prezinte fizic la școală, Tătaru susține că sunt primordiale respectarea unei distanțe de un metru între elevi, circuite speciale și diferențierea orarului la clasele primare.

De asemenea, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că va fi deschis un portal în care părinţii şi elevii să găsească toate informaţiile privind noul anul şcolar și va fi pusă la dispoziție o linie Telverde pentru părință și elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...