Condițiile în care rocada la prezidenţiale ar fi o „idee foarte bună” pentru premierul Ciolacu

Publicat: 31 ian. 2024, 16:42, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
Condițiile în care rocada la prezidenţiale ar fi o „idee foarte bună” pentru premierul Ciolacu

Ideea de rocadă la alegerile prezidenţiale, după modelul practicat la rotaţia premierilor, îi surâde premierului Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, care o consideră „foarte bună, dar să fie pe mandat complet”.

Iată ce a răspuns premierul Marcel Ciolacu, miercuri, într-o conferință de presă, la o întrebare legat de o eventuală rocadă la Cotroceni: „O idee foarte bună, dar să fie pe mandat complet, că totuşi nu ne jucăm. Cred că e suficient că am avut zece premieri în zece ani”.

Președintele PSD spune că nu există astfel de discuții, deocamdată, însă, iar la acest moment mai important este să existe un acord în ceea ce priveşte eventuale comasări sau datele alegerilor.

„M-aţi întrebat dacă este o idee bună. Eu v-am zis că e o idee bună. Restul ţine de negocieri, dacă ele există sau duc discuţiile. (…) Nu s-a vorbit aşa ceva. Vreţi să fabulez? Haideţi să avem un acord în ceea ce priveşte eventuale comasări sau datele alegerilor. Oricum, noi avem o lege, legea este foarte clară. În iunie avem europarlamentare, pe 29 septembrie avem locale, în ultima duminică din noiembrie avem turul 1, în ultima sâmbătă din noiembrie, pentru că nu putem face pe 1 decembrie, avem generale şi următoarea duminică avem turul 2. Aşa sunt acum alegerile, conform legii”, a spus liderul PSD.

Premierul a mai arătat că „nu se modifică nicio lege” în caz că se va ajunge la comasarea alegerilor.

„E vorba de nişte detalii în legile existente. Nu se fac modificări de lege pe fond. (…) Nu modificăm pe fond legislaţia. (…) Eu nu pot ieşi în faţa dumneavoastră să spun că fac o comasare, neexplicând, pentru că anul acesta sunt toate alegerile. Nu putem veni să prezentăm trunchiat românilor, să lăsăm impresia că noi păcălim pe cineva. Eu am spus să ieşim împreună cu o decizie politică pentru toate alegerile de anul acesta. E corectă. În rest, n-am nicio pretenţie, nu-mi trebuie nicio listă. Eu candidez la Buzău, nu trebuie să fiu pe vreo listă la liberali. Eu am locul meu”, a precizat Ciolacu.