Conducerea Federației de Handbal dă flit premierului Orban și miniștrilor Vela și Tătaru organizând meciuri de handbal la Sfântu Gheorghe

Pentru conducerea Federației Române de Handbal, adică tandemul de „vis” Alexandru Dedu – Cristina Vărzaru, deciziile guvernului Orban privind combaterea pandemiei de COVID 19 sunt ignorate total și continuă să organizeze meciuri de handbal la Sfântu Gheorghe deși rata incidenței este mai mare de 3/1000 de locuitori.

Prefectul de Covasna trimis la plimbare de tandemul Dedu-Vărzaru  

Prin Hotărârea nr. 856 din 14 octombrie 2020, cabinetul Ludovic Orban a decis prelungire stării de alertă cu 30 de zile începând din 15 octombrie 2020, fapt pentru care fiecare comitet județean pentru situații de urgență stabilește ce măsuri se impun dacă rata incidenței cumulate a cazurilor de COVIT 19 este mai mare de 3/1000 de locuitori în ultimele 14 zile.

La Sfântu Gheorghe, rata de incidență este mai mare de 3/1000 de locuitori. Ca atare, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Covasna condus de prefectul Iulian Constantin Todor a decis prin Hotărârea nr. 50 din 19 octombrie 2020 (vezi documentul în facsimil), că timp de 14 zile „se instituie obligativitatea purtării măști de protecție astfel încât aceasta să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise”.

Tot această hotărâre mai precizează că „este interzisă activitatea în cinematografe, instituții de spectacol și/sau săli concerte, săli de sport și fitness, muzee etc”.

Cu toate că aceste prevederi sunt foarte clare și obligatorii, conducerea Federației Române de Handbal (FRH), adică președintele Alexandru Dedu și secretarul general Cristina Vărzaru, a decis ieri, printr-un comunicat postat pe site-ul FRH, că „Liga Zimbrilor continuă cu Etapa a 10-a, care se desfășoară pe 23 octombrie la Sfântu Gheorghe”.

Adică, chiar dacă activitatea este interzisă în sălile de sport de la Sfântu Gheorghe, tandemul Dedu-Vărzaru le-a transmis echipelor de handbal masculin din Liga Zimbrilor să se prezinte la Sf. Gheorghe ca să joace azi meciurile din etapa a X-a. Mai mult, unele echipe cum este cazul Politehnicii Timișoara și CSM Făgăraș nu se pot prezenta la Sf. Gheorghe pentru că direcțiile de sănătate publică din Timiș și Brașov nu le permit să părăsească județul ca să participe la acest turneu.

Astfel, FRH a programat șase meciuri la Sf. Gheorghe susținând că are avizul Direcției de Sănătate Publică Covasna. Practic, conducerea FRH nu ține cont de hotărârea guvernului Orban privind combaterea epidemiei de COVID 19 și totodată ignoră dispozițiile ministrului de Interne Marcel Vela și ale ministrului Sănătății Nelu Tătaru și pune în pericol sănătate a sute de sportivi care vor participa la turneul de la Sf. Gheorghe.

Echipele TVR expuse infectării cu COVID 19

Mai mult, FRH a postat pe site că „meciurile pot fi urmărite pe platforma de live-streaming a Federației Române de Handbal – https://tv.frh.ro, pe TVR 1, TVR 2 și https://tvrplus.ro„. Adică, TVR va transmite meciurile de azi de la Sf. Gheorghe. Este surprinzător faptul că și cei conducerea TVR fac jocurile FRH, deși prevederile legele sunt foarte clare privind măsurile de combatere a epidemiei de COVID 19, și trimit echipe să transmită meciurile de la Sf. Gheorghe, deși este foarte clar că rata incidenței este mai mare de 3/1000 de locuitori.

Practic, echipele de transmisie de la TVR sunt expuse riscului de a se contamina cu COVID 19, deși la Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Covasna a interzis orice activitate în sălile de sport din Sf. Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole