Conflictul din Ucraina, explicat de Kremlin pe înțelesul lui Depardieu

Publicat: 03 apr. 2022, 22:00, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
Conflictul din Ucraina, explicat de Kremlin pe înțelesul lui Depardieu

Kremlinul s-a oferit să-i ”explice” conflictul din Ucraina lui Gerard Depardieu, considerând că celebrul actor francez ”nu înţelege” situaţia după ce cu o zi înainte acesta denunţase ”excesele nebuneşti” ale lui Vladimir Putin, notează AFP.

Depardieu, posesor al unui paşaport rusesc şi de obicei elogios la adresa lui Putin, a criticat ofensiva în Ucraina, spunând că ”poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebunești ale liderilor săi, precum Vladimir Putin”.

Cred că Depardieu nu înţelege probabil ceea ce se întâmplă, întrucât nu este implicat pe deplin în actualitatea politică’‘, l-a persiflat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. ”Nu înţelege (…) ce sunt (regiunile separatiste proruse din Ucraina) Doneţk şi Lugansk, nu este la curent cu bombardamentele asupra civililor”, acţiuni pentru care Moscova acuză Kievul, a mai spus el.

‘Dacă este necesar, suntem gata să-i povestim şi să-i explicăm ca să poată înţelege mai bine. Dacă doreşte acest lucru”, a mai spus Peskov.

S-a solicitat retragerea cetăţeniei ruse a lui Depardieu

Semn al iritării suscitate la Moscova de criticile lui Depardieu, un deputat rus, Sultan Khamzaev, a solicitat autorităţilor să-i retragă cetăţenia rusă actorului şi să-i transfere bunurile imobiliare pe care le deţine pe teritoriul ţării unor organizaţii caritabile.

Este important să vorbim despre necesitatea de a-i retrage paşaportul lui Gerard Depardieu în urma atacurilor sale deplasate şi pretenţia de a vorbi în numele poporului rus, care nu i-a delegat’‘ acest drept, a declarat Khamzaev, citat de agenţiile de presă ruse.

Monstru sacru al cinematografiei franceze, Depardieu a obţinut un paşaport rusesc în ianuarie 2013, document înmânat personal de Putin, pe care l-a elogiat intens în ultimii ani, comparându-l chiar cu papa Ioan Paul al II-lea.

După începerea ofensivei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, actorul francez a contestat acest ‘‘război fratricid” lansând pe 1 martie un apel la ‘‘încetarea focului şi la negocieri’‘.