Congresul american ar putea interzice boții Grinch, care „fură Sărbătorile”!

Un grup de congresmeni ai Partidului Democrat au reintrodus un proiect de lege care vizează oprirea speculanților și a boților pe care îi folosesc pentru a cumpăra produse înaintea sărbătorilor de iarnă.

Proiectul legislativ numit „Stopping Grinch Bots Act” a fost reintrodus pe 29 noiembrie de mai mulți legiuitori democrați, printre care și președintele Senatului american, Chuck Schumer. „Într-o perioadă în care familiile ar trebui să poată petrece timp cu cei dragi, ‘boți Grinch’ digitali îi forțează pe americani să cutreiere site-urile online în speranța de a găsi un cadou pe care să și-l permită sau să plătească prețuri exorbitante pentru o singură jucărie. Acești roboți nu îi afectează doar pe consumatori, ei reprezintă o problemă și pentru micile afaceri, retailerii locali și alți antreprenori”, afirmă un comunicat de presă remis deautoritățile americane.

Proiectul cuprinde mai multe măsuri care să interzică această practică în contextul în care criza globală a lanțurilor de aprovizionare provoacă îngrijorări la Washington înaintea Crăciunului și a celorlalte sărbători de iarnă. Reglementările ar urma să fie implementate de către Comisia Federală pentru Comerț deși modul în care ele ar putea fi impuse nu este deocamdată clar, relatează IGN.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole