Consecințele deciziei nebune a autorităților daneze de a ucide 10 milioane de nurci: cadavrele animalelor ies din gropi

Situație incredibilă în Danemarca. Milioanele de nurci arse în masă și îngropate în gropi comune, încep acum să iasă din morminte. Peste 10 milioane de nurci din Danemarca au fost omorâte după ce guvernul danez a anunțat că ar fi fost descoperită o mutație de coronavirus la aceste animale, care s-ar putea transmite la oameni.

Ulterior, premierul țării a anunțat că nu sunt dovezi ale transmiterii mutației la om. Totodată, săptămâna trecută, același premier a declarat că încă din septembrie nu a mai fost descoperită nicio nurcă infectată, deși, în octombrie, o lună mai târziu, milioane de animale au fost ucise.

În prezent s-a creat o isterie pe rețelele de socializare, după ce pământul a scos la suprafața cadavrele animalelor. O mulțime de imagini și clipuri video au fost postate pe internet arătând animale care par că ies din gropile comune: „2020, anul nurcii mutant ucigașe”, sau „Fugiți, vin nurcile să se răzbune”, sunt mesajele danezilor pe rețelele sociale, conform Digi24.

„Pe măsură ce corpurile se descompun, se pot forma gaze. Acest lucru provoacă umflarea pământului. În acest mod, în cel mai rău caz, nurca este împinsă afară din pământ”, a explicat purtătorul de cuvânt al poliției daneze, citat de The Guardian.

El a mai explicat că de vină este pământul în care au fost îngropate animalele, mult mai ușor de împins în sus de către cadavrele aflate în descompunere.

Poliția daneză a încercat să lupte cu fenomenul macabru punând mai mult pământ peste mormintele comune. 

Specialist: Este îngrijorător

Presa locală a relatat că este posibil ca animalele să fi fost îngropate prea aproape de lacuri și de pânza freatică, existând temeri că acest lucru ar putea duce la contaminarea rețelei de apă potabilă. 

Se pare că nimeni nu cunoaște consecințele acestei situații”, a spus Susan Munster, membru al conducerii companiei de apă din Danemarca. „Trebuie să recunosc că este îngrijorător”, a adăugat ea. 

Ministerul mediului a spus că fenomenul este doar „o problemă temporară legată de procesul de descompunere”, și că zona va fi monitorizată non stop până la instalarea unui gard de protecție care să țină departe oamenii și animalele de gropile comune ale nurcilor. 

Purtătorul de cuvânt al poliției daneze a declarat că există pericolul ca bacterii dăunătoare să se afle în blana animalelor moarte și „nu este niciodată sănătos să stai prea aproape de animalele moarte„

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...