Consilier al ministrului Educației: Personal, susțin introducerea certificatului verde în școli

Radu Szekely, consilier al ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, a afirmat marți că susține introducerea certificatului verde pentru angajații din școli.

Întrebat la Digi24 dacă ar susține această măsură, Szekely a răspuns: „Eu, personal, da”.

El a precizat că un certificat verde care să se refere și la testare ar trebui aplicat doar celor care au probleme medicale pentru care nu se recomandă vaccinarea.

„Decizia poate fi luată doar de parlament”, a subliniat consilierul.

Legea privind introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, în instituțiile publice și în clădirile de birouri, care a fost respinsă de Senat la un singur vot, a intrat luni în dezbaterea Camerei Deputaților. Termenul de depunere a amendamentelor la acest proiect este 12 noiembrie.

Amintim că școlile s-au redeschis luni cu prezență fizică doar acolo unde rata de vaccinare a personalului depășește 60%.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a evitat să se pronunțe dacă susține introducerea certificatului verde și în școli.

„Vom vedea în ce măsură la nivelul unei legi se pot institui aceste reguli. Noi ne gândim în permanență la siguranța sanitară în școli. Certificatul verde se obtine in urma vaccinarii, noi susținem vaccinarea. De asemenea, susținem testarea. Certificatul verde se obține în baza acestor elemente, pe care ministerul Educației le susține”, afirma Cîmpeanu la Digi24, răspunzând la o întrebare în acest sens, pe 21 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...