Consilier local PNL, plângere penală împotriva primarului Clotilde Armand

Consilierul local PNL Dan Podaru a depus o plângere penală pentru deturnare de fonduri, abuz în serviciu și fals intelectual împotriva primarului Clotilde Armand.

Dan Podaru spune că, în luna aprilie, consilierii locali au fost induși în eroare de către primar pentru a vota un buget în care nu erau incluse datoriile Primăriei și care nu aloca bani pentru plata datoriilor mai vechi de 30 de zile și a serviciilor contractate de către autoritatea locală.
Mai mult decât atât, edilul din Banu Manta l-ar fi forțat pe directorul ADP Sector 1 să ascundă niște datorii și să mistifice bugetul.

„Am depus o plângere penală împotriva primarului Clotilde Armand. La sfârșitul lunii octombrie, am primit anonim o înregistrare din cadrul unei ședințe în care forța un director al ADP să ascundă niște sume de bani și să mistifice bugetul. Iată o manieră abuzivă de lucru. Plângerea penală are trei direcții, și anume: deturnare de fonduri, abuz în serviciu și fals intelectual. Este evident faptul că, în aprilie, consilierilor Primăriei Sectorului 1 le-a fost prezentat un buget eronat, greșit, mistificat, care nu conține arierate și datoriile pe care, în mod abuziv, primărița Clotilde Armand a evitat sau în mod intenționat nu a dorit să le plătească. Dânsa știe care sunt motivele exacte ale acestor neplăți ale unor servicii și ale unor facturi emise cu peste 30 de zile înainte de momentul în care trebuiau plătite”, a declarat Dan Podaru.

Nu a pus în aplicare niciunul dintre proiectele inițiate de către consilierii locali PNL

Consilierul local PNL de la Sectorul 1 spune că mai mulți furnizori au câștigat, deja, procese împotriva Primăriei Sectorului 1 și au declanșat executări silite pentru datorii neplătite. „În acest moment, la nivelul Primăriei, au fost câștigate mai multe procese de către acești furnizori de servicii, avocați și diferite firme. Există dosare de executare, există penalități de zeci de milioane de lei. Este un lucru extrem de grav. Aceste penalități vor fi suportate de către cetățenii Sectorului 1, ceea ce nu este firesc”, a spus Dan Podaru.

El mai susține că, de la începutul anului, Executivul Primăriei din Banu Manta nu a pus în aplicare niciunul dintre proiectele inițiate de către consilierii locali PNL și adoptate de către Consiliul Local. „Deoarece primărița Clotilde Armand nu a dat curs hotărârilor de Consiliu prin intermediul cărora se dispuseseră aceste proiecte”, a explicat Dan Podaru. Dan Podaru cere ca primarul Clotilde Armand să plătească penalitățile generate de facturile neplătite la timp.

(…) Trebuie să le plătească doamna Clotilde Armand (… penalitățile n.r.). Despre aceste datorii, Consiliul nu a știut, nu afost informat. Există zeci de cereri, atât ale consilierilor PNL, cât și ale altor consilieri prin care cerem să ni se spună care sunt datoriile, care sunt sumele din contracte. Am ajuns să facem, pentru că nu ni se dau, și acest lucru l-am specificat în plângere, nu ni se dau informații, am ajuns să facem cereri pe 544 (… legea liberului acces la informațiile de interes public n.r.)”, a spus Dan Podaru, care a depus plângerea penală pe 12 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...