Consiliere psihologică gratuită pentru proaspetele mămici, după naștere

Un proiect legislativ își propune ca mamele să poată beneficia, după naștere, de servicii de consiliere psihologică gratuită, evitându-se astfel riscul de depresie postpartum.

Proiectul de lege, înregistrat pentru dezbatere la Senat, completează legea privind reforma în domeniul sănătăţii, în sensul introducerii posibilității ca femeile să beneficieze, la cerere, de servicii de consiliere într-un interval de 126 de zile de la naştere.

Cele maximum șase ore de ajutor de specialitate vor fi stabilite împreună cu medicul de obstetrică-ginecologie şi psihologul din cadrul maternității în care s-a născut copilul.

În prezent, maternitățile prevăd, în structura organizatorică a spitalului, la sectorul ambulatoriu, printre cabinetele de consultații și tratamente, și cabinetul psihologic. Până acum, însă, mamele puteau primi consiliere doar pe perioada spitalizării în unitatea medicală, ceea ce este insuficient, pentru că marile provocări emoționale, afective, psihologice, apar după nașterea bebelușului, în primele luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...