Consilierii PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că „insistă cu un proiect de buget local ilegal”

Proiect de buget propus pentru Sectorul 1 este ilegal, iar Clotilde Armand „se încăpățânează” să ignore o decizie instanței, susțin consilierii PNL. Aceștia anunță că nu vor vota bugetul și cer demisia secretarului general al Primăriei, Lavinia Ionescu.

Prima nemulțumire a liberalilor vizează numărul mare de ședințele de îndată, „abuzat de nenumărate ori de actuala administrație, ca un mijloc de presiune asupra consiliului local”.

„Și în al doisprezecelea ceas, primarul sectorului 1 și aparatul său administrativ insistă cu un proiect de buget ilegal, care sfidează o decizie a Tribunalului București și o opinie avizată emisă sub semnătura președintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP). În tot acest timp, primăria sectorului 1 este blocată, funcționarii publici nu știu dacă au dreptul să semneze acte importante, primarul se încăpățânează să ignore decizia instanței, iar problemele cetățenilor rămân nerezolvate”, transmite PNL Sector 1.

Conform acestora, este a patra ședință consecutivă în care se supune la vot același proiect de buget.

Argumentele liberalilor

Potrivit sursei citate, consilierii PNL de la Sectorul 1 „nu vor gira nesocotirea deciziei unei instanțe și nici călcarea în picioare a legii”.

„Motivarea deciziei instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local (HCL) al Sectorului 1 nr. 291/04.12.2020 arată negru pe alb grave nereguli în redactarea și conținutul acestei hotărâri. Punctul de vedere al ANFP este, de asemenea, extrem de clar și solicită <să se revină la situația anterioară reorganizării prin actul administrativ menționat, adică HCL suspendată de instanță”, potrivit comunicatului.

„În motivarea deciziei, instanța vorbește despre îndoieli evidente asupra prezumției de legalitate, despre redactarea neclară și cu formulări contradictorii, precum și despre efectele dramatice pe care executarea intempestivă a acestui act administrativ le poate avea asupra cetățenilor sectorului 1. Ce dovezi mai clare putem avea? Cum ar putea consilierii PNL să gireze un buget care nu ține cont de o decizie a Tribunalului București, bazat pe organigrama suspendată? Deși avem decizia Tribunalului București din 30 martie și motivarea instanței din 19 aprilie, până în prezent nu a fost luată nicio măsură de sancționare a celor care și-au asumat reorganizarea suspendată de instanță”, a declarat Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1.

Liberalii cer demisia secretarului general al Primăriei.

„Pe baza motivării instanței, la care se adaugă toate derapajele din ultimele săptămâni și cu un comportament abuziv, caracterizat de presiuni și amenințări, PNL Sector 1 solicită public demisia secretarului general al primăriei Sectorului 1, Lavinia Ionescu. Este regretabil că primarul Clotilde Armand a ales să lucreze cu un om care a făcut parte din cercul restrâns al fostului primar PSD Gabriela Firea, care a numit-o șef peste Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București. Pentru toate aceste motive, Lavinia Ionescu nu prezintă credibilitate pentru a asigura legalitatea actelor administrative emise de primăria sectorului 1”, susțin liberalii.

În opinia lor, dovada incompetenței sunt măsurile din ultimele luni, care au blocat administrația locală și au aruncat în haos toată activitatea instituției.

Reacția edilului Clotilde Armand

În replică, primarul Sectorului 1 susține că Proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal și poate fi aprobat.

„Instituția Prefectului și ANFP au tranșat situația bugetului astăzi. Astfel, bugetul Sectorului 1 este legal și poate fi aprobat iar hotărârea de reorganizare a Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar pentru viitor. În aceste condiții, proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal și poate fi aprobat”, transmite Clotilde Armand.

Ea face un apel la consilierii locali să voteze bugetul pentru a putea demara proiectele de investiții.

„Acest punct de vedere al Prefecturii București risipește orice îndoială asupra legalității proiectului de buget pe care l-am propus Consiliului Local. Așa cum am spus și noi, hotărârea instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local privind reorganizarea mai multor structuri din cadrul Primăriei produce efecte doar de la data pronunțării și numai pentru viitor”, adaugă Armand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...