Consilierul general al Municipiului Bucureşti, atac dur la adresa Primarului Capitalei: Firea a intrat în istorie. Este primul primar care falimentează Bucureștiul

Consilierul general al Municipiului Bucureşti Stelian Bujduveanu spune că primarul general Gabriela Firea „pozează în victimă” şi susţine că afacerea Constanda a falimentat Bucureştiul. Reacţia vine după ce CGMB a respins marţi, pentru a patra oară proiectul propus de Firea şi anume darea în plată a unei suprafeţe considerabile în Cartierul Francez către Costică Constanda, după decizia instanţei prin care PMB trebuie să îi plătească acestuia suma de 115 milioane euro.

Bujduveanu o acuză acuză pe Firea că minte şi că datoria curentă a Capitalei însumează întreg bugetul pe anul viitor.

 „Primarul PSD bifează încă o rușine istorică: după ce a sufocat traficul din Capitală, i-a lăsat pe bucureșteni fără apă caldă (vara) și fără căldură (iarna), Gabriela Firea se plânge că primăria nu mai are bani în conturi, în condițiile în care bugetul Capitalei se ridică la peste 1 miliard de euro pe an. Firea pozează din nou în victimă, susținând că afacerea Constanda a falimentat Bucureștiul. Minte ca întotdeauna! În realitate, administrația PSD a împins Bucureștiul lună de lună către faliment. Datoria curentă a Capitalei însumează întreg bugetul pe anul viitor. Practic, Gabriela Firea, care se laudă cu abilitățile de manager, a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani al Capitalei. Ca orice lider PSD cu tradiție, lasă în urma sa un buget pârjolit și cetățeni datornici fără voia lor. După pesediști, potopul!”, a afirmat Stelian Bujduveanu, marţi pentru News.ro. 

Liberalul a adăugat că banii bucureştenilor s-au dus în companiile municipale înfiinţate de PSD pentru clientela de partid. El mai acuză că Gabriela Firea a sfidat decizia judecătorilor prin care este hotărâtă desfiinţarea acestor firme.

„Unde s-au dus banii bucureștilor? În companiile muncipale înființate de PSD pentru clientela de partid. Deși instanța a desființat prin hotărâre definitivă firmele Capitalei, Gabriela Firea a sfidat decizia judecătorilor și s-a încăpățânat să căpușeze bugetul primăriei plătind salarii imense unor angajați care taie zilnic frunză la câini. Persoane care au ajuns în funcții publice  pe filiera Voluntari sau Kiseleff. Și ce face un PSD-ist angajat la stat? Stă degeaba. În pofida promisiunilor făcute de primarul PSD,  companiile municipale nu au generat nicio reduce a costurilor pentru municipalitate, ci dimpotrivă – au împovărat și mai mult bugetul”, a completat Bujduveanu.

Consilierul general al Municipiului Bucureşti mai spune că primarul general al Capitalei aşteaptă bani de la Guvern ca să achite datoriile şi scrie epistole către şeful statului. 

„Gabriela Firea întinde mâna la Guvern să-i achite datoriile și scrie epistole către președintele Klaus Iohannis. Rușinos! Primăria Capitalei a ajuns să aibă poprire pe conturi din cauza managementului dezastruos arătat de PSD. Era bomboana de pe coliva administrației Firea. Orice zi cu PSD în fruntea Capitalei înseamană risipă și datorie. E în firea oamenilor să duci Bucureștiul în faliment?”, a conchis Stelian Bujduveanu. 

Consiliul General al Municipiului Bucureşti s-a reunit, marţi, pentru a patra oară în şedinţă pentru a rezolva situaţia generată de datoria către Costică Constanda. Primarul Capitalei Gabriela Firea a spus că situaţia este gravă, întrucât trebuie reparate „oalele sparte” de acum 16 – 17 ani, iar în lipsa unei decizii vor fi puse în pericol serviciile de utilitate publică ale Bucureştiului. Consilierii au respins proiectul propus de Firea, respectiv darea în plată a 15.000 de metri pătraţi în Cartierul Francez.

De asemenea, Gabriela Firea a transmis, luni, o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban, dar şi ministrului Finanţelor şi şefilor Parlamentului, despre situaţia financiară a Primăriei Capitalei, generată de datoria de 115 milioane de euro către familia Constanda.

Ea a afirmat că este o situaţie care nu-i poate fi imputată şi care ar putea bloca funcţionarea serviciilor publice şi a spitalelor din Bucureşti. Primarul general a cerut, fie alocarea de bani de la buget, fie majorarea plafonului de garantare a împrumuturilor.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole