Consilierul pentru securitatea națională al președintelui SUA, testat pozitiv la COVID-19

Consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a fost testat pozitiv sâmbătă pentru COVID-19, a anunţat o purtătoare de cuvânt. Îmbolnăvirea are loc cu o săptămână înainte de a-l însoţi pe preşedintele Joe Biden la o reuniune a Grupului celor şapte economii avansate (G7), relatează Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Consiliului Naţional de Securitate Adrienne Watson a declarat că Sullivan nu a fost în contact strâns cu preşedintele Biden şi că era asimptomatic. Aceasta a fost prima sa infecţie cu COVID, a precizat ea.

Sullivan s-a întâlnit vineri, la Casa Albă, cu ministrul de externe al Senegalului, Aissata Tall Sall. Luni, el s-a întâlnit personal cu omologul său chinez, Yang Jiechi, la Luxemburg, timp de patru ore şi jumătate.

Deocamdată nu este clar dacă testul pozitiv va afecta planurile de călătorie ale lui Sullivan.

Casa Albă a anunţat săptămâna trecută că Biden se va deplasa în sudul Germaniei pentru summitul G7, care se va desfăşura în perioada 26-28 iunie la Schloss Elmau, Krun, Alpii Bavarezi, apoi va merge în Spania pentru summitul NATO programat la Madrid în perioada 29 – 30 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...