Consilierul președintelui Zelenski a anunțat când începe contraofensiva ucraineană în Donbas

Publicat: 16 mai 2022, 15:46, de Cezar Amariei, în Ultimă oră , ? cititori
Consilierul președintelui Zelenski a anunțat când începe contraofensiva ucraineană în Donbas

Armata ucraineană va fi pregătită pentru o contraofensivă activă împotriva pozițiilor ocupanților ruși atunci când va primi o cantitate suficientă de arme grele de la partenerii internaționali. Acest lucru este de așteptat să se întâmple la mijlocul verii.

Declarația a fost făcută de consilierul prezidențial Alexei Arestovici în emisiunea „Feigin live”, conform agenției ucrainene de știri Ukrainski Novine. Potrivit acestuia, Ucraina va primi arme nu numai din partea Statelor Unite, în cadrul programului Lend-Lease, ci și de la alte state.

„Lend-Lease este doar una dintre surse. Germanii au declarat încă o dată că armata ucraineană este deja în curs de pregătire pe obuzierele lor, Panzerhaubitze 2000. Arme foarte bune, de înaltă calitate”, a spus Arestovici.

„Prima tranșă de arme nu va ajunge până în iulie. Mai exact, în cantități serioase. Trebuie să înțelegeți corect. Să ne implicăm mai devreme e ca și cum… Abia în iulie”, a spus consilierul, referitor la momentul unei contraofensive în Donbas.