Consilierul prezidențial ucrainean care a prezis războiul: În cât timp intră Rusia într-un impas militar operațional

Consilierul prezidențial Alexei Arestovich, cel care a prezis în urmă cu trei ani când va avea loc actualul conflict din Ucraina, susține că armata rusă va mai putea conduce activ ostilitățile doar pentru încă 10-14 zile.

Potrivit acestuia, din cei aproximativ 200.000 de ocupanți ruși care au invadat Ucraina, 15.000 au fost uciși iar alți 18.000-20.000 au fost scoși din luptă.

În prezent operează aproximativ 60 (grupuri tactice – n.red.), dar sunt împrăștiate în bătălii în toată Ucraina. Aproximativ 10 dintre ele sunt încă în rezervă. Sunt forțe extrem de reduse față de amploarea și intensitatea ostilităților”, a spus consilierul prezidențial la Radio Svoboda.

Cred că poate mai pot susține activ ostilitățile timp de 10, poate 14 zile. Apoi, se va face tranziția inevitabilă către războiul pozițional”, a explicat Arestovich.

Potrivit acestuia, vor începe bătălii tactice pentru satele mici și pentru păstrarea pozițiilor, după aceea. Principala problemă a rușilor ține de întăriri, care par să nu vină de vreundeva.

Nu au reușit să strângă mare lucru din Rusia și Siria. Și chiar dacă le vor transfera aici, aceste rezerve nu vor putea schimba fundamental situația. Adică acum se confruntă cu un impas operațional, iar atunci pierderea poate deveni (reala) în două-trei săptămâni”, a spus consilierul prezidențial.

Arestovich a mai dat asigurări că Ucraina are în prezent suficiente resurse pentru a respinge atacurile, dar Rusia va continua să atace din cer.

Au destule rachete de croazieră, precum Iskander. Și vor lovi, poate mai mult decât acum”, a spus consilierul prezidențial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...