Consiliul Concurenței a publicat lista firmelor care au participat la trucarea de licitații publice

Consiliul Concurenței a publicat lista firmelor implicate în trucarea licitațiilor publice. Nu mai puțin de 35 de companii se găsesc pe lista Consiliului, fiind incluse nume celebre precum Electrica, Siveco sau Electromagnetica.

Companiile de pe listă sunt cele care au primit decizii de sancționare de la Consiliul Concurenței în ultimii trei ani, în urma investigațiilor privind trucarea de licitații publice. Consiliului a menționat și modalitatea de cooperare a acestora pentru soluționarea problemelor în care au fost implicate.

Consiliul Concurenței și Agenția Națională pentru Achiziții Publice au elaborat un documennt comun prin care clarifică codalitățile de sancționare a companiilor implicate în trucarea de licitații. Documentul este important deoarece arată dacă o companie a fost reabilitată și poate participa din nou la licitații sau este exclusă de la orice procedură de aest gen.

Companiile în cauză pot prezenta autorităților organizatoare de licitație decizile Consiliului Concurenței prin care să dovedească colaborarea cu instituția și aplicarea la politica de clemență și/sau recunoaștere a faptei anticoncurențiale.

În cel mai recent caz, investigație finalizată anul trecut, Siveco și Intrarom au fost sancționate pentru încălcarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană prin acțiuni concertate de împărțire a pieței în cazul unei licitații organizate de APIA.

Pe lista de la Consiliul Concurenței se mai găsesc nume precum Energobit, Condmag, Armax și Vesta Investment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...