Consiliul Concurenței analizează preluarea Idea Bank de Banca Transilvania

Publicat: 05 aug. 2021, 12:31, de Răzvan Zamfir, în ESENȚIAL , ? cititori
Consiliul Concurenței analizează preluarea Idea Bank de Banca Transilvania

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania intenţionează să preia Idea Bank şi, indirect, Idea Investment, Idea Leasing IFN şi Idea Broker de Asigurare.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, Banca Transilvania este principala societate a Grupului Financiar Banca Transilvania care furnizează o gamă largă de servicii financiare în România, precum: servicii bancare, servicii de investiţii, servicii de administrare a portofoliilor şi leasing. De asemenea, este cea mai mare bancă după active din România.

Idea Bank, Idea Investment, Idea Leasing IFN şi Idea Broker de Asigurare fac parte din Grupul Idea în România.

Idea Bank oferă servicii financiar-bancare, Idea Investment oferă servicii de consultanţă financiară pentru companiile din grupul Idea, în timp ce Idea Leasing IFN furnizează servicii de leasing financiar şi credite destinate persoanelor juridice. Idea Broker de Asigurare intermediază produse de asigurare.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua tranzacţia în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.