Constanța va avea primul port cu energie verde de la Marea Neagră

Constanța va avea primul port cu energie verde de la Marea Neagră, în acest sens Administrația Porturilor Maritime urmând să achiziționeze un parc fotovoltaic și să își asigure astfel și independența din punct de vedere energetic.

Ideea a venit după ce furnizorul pe care-l avea a intrat în insolvență. Uzina fotovoltaica trebuie să fie gata până în 2023. Studiul de fezabilitate costa 150.000 de lei, iar firmele intersate în construcția campului fotovoltaic trebuie să depună ofertele până vineri, 5 noiembrie. Pentru construirea parcului fotovoltaic administrația vrea să obțină fonduri europene nerambursabile, conform PrimaTV. Practic furnizorul de curent electric a ajuns în pragul falimentului, din cauza fluctuațiilor mari ale tarifelor la energia luată de pe bursă.

Având în vedere că panourile fotovoltaice utilizează energia solară, costurile serviciilor oferite sunt aproape nule. În plus, nu produc poluare. Inițiativa este apreciată de activiștii de mediu. Compania Națională Administrația Porturilor Maritime a încasat anul trecut peste 42 milioane lei din prestarea de servicii de energetică portuară, adică mai mult de 12% din totalul cifrei de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...