Construit cu materiale eco: Jumbo, cel mai sustenabil supermarket din Benelux

În Benelux, retailerul Jumbo a deschis cel mai sustenabil supermarket din zonă. Noua unitate a retailerului olandez este construită cu materiale strict eco.

La realizarea acesteia s-au folosit tehnologii de economisire a energiei, potrivit Retail Detail. Supermarket-ul este considerat cel mai sustenabil magazin din Benelux (uniunea economică compusă din monarhiile Belgia, Olanda și Luxemburg).

Clădirea magazinului a fost construită din materiale sustenabile și lemn certificat FSC, provenit din păduri gestionate durabil. Magazinul este încălzit de căldura reziduală eliberată de rafturile frigorifice și de congelatoare, iar acolo unde este necesar încălzirea suplimentară este asigurată de o pompă de căldură.

Zona din jurul clădirii, proiectată ecologic

Construcția dispune de acoperiș verde dotat cu 360 de panouri solare, care contribuie la eficiența energetică a clădirii. Un sistem special de ventilație asigură o calitate optimă a aerului, adaptată nevoilor clienților și angajaților din magazin.

Zona din jurul clădirii este proiectată ecologic cu diverse accesorii pentru animale.

Proiectul face parte din planurile de sustenabilitate ale Jumbo, care intenționează să adopte elemente ale magazinului din Benelux în alte unități ale rețelei. Jumbo reprezintă un lanț de supermarketuri din Olanda și Belgia, parte din grupul privat Van Eerd Group, fondat din 1921.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...