Consulatul General al României din Edinburgh a finalizat lucrările de extindere a spațiului de lucru cu publicul

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a finalizat lucrările de extindere şi modernizare a spaţiului de lucru cu publicul din cadrul Consulatului General al României la Edinburgh, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Demersul a vizat închirierea unui spaţiu suplimentar şi lucrări pentru amenajarea interioară a spaţiului de lucru cu publicul, a ghişeelor şi a spaţiului destinat funcţionarilor consulari, a precizat un comunicat al MAE.

Astfel, prin noua reconfigurare a spaţiului de lucru cu publicul a fost suplimentat numărul de ghişee la cinci, faţă de trei disponibile anterior. Aceasta permite creşterea considerabilă a capacităţii de preluare şi procesare a cererilor de servicii consulare, precum şi eficientizarea fluxurilor de lucru la nivelul oficiului consular, potrivit MAE.

“Operaţionalizarea noului spaţiu de lucru a oficiului consular de la Edinburgh vine în continuarea eforturilor MAE de îmbunătăţire a calităţii serviciilor consulare şi de creştere a capacităţii de procesare a acestora şi se înscrie în amplul program de măsuri de extindere şi modernizare a reţelei consulare a României, iniţiat în anul 2020 prin decizia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate cetăţenilor români din străinătate”, a subliniat MAE.

În prezent, cetăţenii români din Regatul Unit al Marii Britani şi Irlandei de Nord beneficiază de servicii consulare, asistenţă şi protecţie consulară oferite de trei reprezentanţe diplomatice şi consulare: Secţia consulară a Ambasadei României la Londra (https://londra.mae.ro/) – aflată în proces de transformare în Consulat General, Consulatul General al României la Edinburgh (https://edinburgh.mae.ro/) şi Consulatul General al României la Manchester (https://manchester.mae.ro/). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole