Consulatul României la Bălți a lansat un nou cont de Facebook

Publicat: 03 mart. 2024, 20:43, de Vasile Bahrim, în Ultimă oră , ? cititori
Consulatul României la Bălți a lansat un nou cont de Facebook

Din 1 martie 2024, Consulatul General al României la Bălți și-a lansat o nouă pagină de Facebook, pentru a fi mai aproape de cetățeni.

Aceasta vine să înlocuiască vechea pagină, care nu mai este activă. Noua platformă promite informații actualizate despre activitățile și serviciile consulatului.

Mihai Tican, gerantul interimar al consulatului, subliniază că această inițiativă are scopul de a îmbunătăți comunicarea cu cei interesați de serviciile consulare și de a întări colaborarea cu partenerii locali.

Consulatul își exprimă speranța de a atrage mai mulți vizitatori pe pagina de Facebook, pentru a înțelege mai bine cum poate fi de ajutor cetățenilor.

Consulatul General al României la Bălți joacă un rol crucial pentru românii din Basarabia, oferindu-le acces facil la servicii consulare.

Consulatul le permite să obțină documente necesare, cum ar fi pașapoarte și acte de stare civilă, și să primească asistență în cazuri de urgență.

Pe lângă aceste servicii directe, consulatul facilitează și o legătură culturală și educațională între România și comunitatea românească din Basarabia, sprijinind astfel conservarea identității culturale și lingvistice.

De asemenea, cooperarea bilaterală are un impact pozitiv asupra vieții românilor basarabeni.