Consultări la Ministerul Agriculturii pentru Planul Național Strategic. Martie 2022, termenul de depunere cerut de mai multe țări

Ministerul Agriculturii deschide seria consultărilor pentru elaborarea Planului Național Strategic (PNS), la care vor fi invitate peste 160 entități pe tot parcursul lunii noiembrie. Cel mai probabil, acesta va fi transmis la Bruxelles în martie 2022, termen solicitat de mai multe țări.

La începutul lunii decembrie, ar urma să se voteze la Bruxelles regulamentele pe baza cărora se stabilește legislația secundară și abia atunci se va putea “creiona” un prim draft al PNS, după cum a declarat recent ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros. Majoritatea țărilor au cerut Comisiei Europene ca termenul de depunere să fie 30 martie 2022, în condițiile în care regulamentele vor fi aprobate abia în decembrie.

După cum se știe, termenul de finalizare a PNS este 30 septembrie 2022. România va avea la dispoziție prin PNS fonduri de circa 15 miliarde de euro.

Reuniune a Comitetului Consultativ Tematic

Miercuri, a avut loc cea de-a doua reuniune a Comitetului Consultativ Tematic pentru elaborarea Planului Național Strategic (PNS) 2021-2027, fiind prezenți ministrul interimar al Agriculturii Adrian Oros, dar și secretarul de stat Marius Mihai Micu, directorul general al Direcției Generale Dezvoltare Rurală – AM PNDR, Daniela Rebega, precum și directorul general al Direcției Generale Politici Agricole, Tatiana Preda, informează Ministerul Agriculturii.

Pe agenda ședinței s-au aflat subiecte legate de calendarul estimativ al adoptării pachetului legislativ privind reforma Politicii Agricole Comune la nivelul Uniunii Europene, prezentarea structurii PNS, a stadiului actual și a etapelor viitoare, prezentarea alocărilor financiare pentru intervențiile propuse pentru perioada 2023-2027.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...