Continuă „asaltul” migranților la granița de sud a României. 18 cazuri depistate pe raza IPTF Giurgiu în câteva zile

Polițiștii de frontieră de la Giurgiu si Calafat au depistat, în urma acţiunilor desfăşurate, optsprezece cetățeni din Siria şi Bangladesh care au încercat să intre ilegal în România.

Un prim caz semnalat este cel din data de 22.07.2021, orele 11.45, când la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean turc, în vârstă de 50 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cosmetice din Turcia, pentru o societate din România.

Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că şnurul asigurator era tăiat.

Astfel, au efectuat un control amănunţit asupra autocamionului, ocazie cu care au descoperit, în compartimentul de marfă, două persoane de sex masculin.

La cercetări a rezultat faptul că persoanele depistate sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 27, respectiv 34 de ani. Aceştia au declarat poliţiştilor că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce acesta era staţionat, fiind ajutaţi de către un cetăţean afgan, în schimbul unei sume de bani.De asemenea, cetăţenii sirieni au declarat că intenţionau să ajungă pe teritoriul Germaniei.

Conform protocolului româno – bulgar, şoferul, persoanele depistate şi mijlocul de transport au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cazul de la Vama Giurgiu nu este singular; polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Giurgiu anunță că ăn această săptămână, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, în dreptul km fl. 781, în zona localităţii Ciupercenii Vechi, o barcă ce se îndrepta către malul românesc al fluviului Dunărea.

Astfel, au fost mobilizate mai multe echipe de intervenţie din cadrul S.P.F. Calafat, precum şi din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat, în urma acțiunii fiind depistati pe malul românesc al Dunării opt cetăţeni străini.

La cercetări a rezultat faptul că persoanele depistate sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani şi intenţionau să ajungă în Austria. Și în acest caz a fost informată Poliţia de Frontieră Bulgară despre eveniment, cei în cauză fiind preluați de către autorităţile statului vecin în baza Acordului de readmisie dintre cele două ţări în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Și tot la Calafat, polițiștii de frontieră au oprit un alt grup format din opt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani, care nu îşi justifica prezenţa în zona de frontieră. Și în acest caz se derulează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole