Continuă jocul de a șoarecele și pisica între conducerea Metrorex și sindicatul lui Rădoi

Scandalul dintre ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, și sindicaliștii de la metrou conduși de eternul lider Ion Rădoi este departe de a fi încheiat.

Arbitrul acestui meci este directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, care are misiunea să-i dea cartonaș roșu lui Rădoi, adică să nu accepte creșterea salariilor cu 18% și să stopeze monopolul sindicatului asupra spațiilor comerciale de la metrou.

„Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2021 va aduce Metrorex într-un risc major de insolvență”

Pe 1 aprilie 2021, directorul general Ștefan Paraschiv semnează o dispoziție către toate direcțiile de la Metrorex prin care solicită propuneri de diminuarea a cheltuielilor (vezi documentul în facsimil), invocând că membrii bordului administrativ au solicitat reducerea cheltuielilor.

„Membrii Consiliului de Administrație au concluzionat că Proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 va aduce Metrorex într-un risc major de insolvență ca urmare a imposibilității acoperirii cheltuielilor companiei… Au fost calculate venituri de transport călători cu metroul prin diminuarea numărului de călători prognozat pe anul 2021 (de la 159.100.000 de călători la 119.000.000 călători) astfel veniturile din transport călători cu metroul sunt în cuantum de 197.271,22 mii lei”, se menționează în adresa directorului general al Metrorex.

Oarecum surprinzător, Ștefan Paraschiv vrea să scoată castanele cu ajutorul directorilor și șefilor de serviciu din subordine. „Vă rugăm să propuneți ce reduceri se pot face la capitolele menționate având în vedere că reducerea cheltuielilor ce trebuie făcută este de cc 103.000 mii lei.”

Adio mărire salarială

Punctul cel mai sensibil al adresei este cel care vizează imposibilitatea majorării salariilor. „Suspendarea aplicării cuantumului de 18% rezultat ca urmare a modificării grilei de salarizare prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă 2020/2021 pe o perioadă de 4 luni, începând cu luna mai 2021”, se menționează în propunerea lui Ștefan Paraschiv.

O decizie finală privind reducerea cheltuielilor de la metrou pentru acest an, inclusiv imposibilitatea majorării salariilor cu 18%, va fi luată de către membrii Consiliului de Administrație în ședința din 10 aprilie 2021.

Rămâne de văzut care va fi reacția sindicaliștilor față de deciziile conducerii Metrorex, mai ales că liderul Ion Rădoi a dat de înțeles că termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale din subteran nu va fi respectat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...