Contract de închiriere pe 25 de ani în imobiliare! Provita deschide un spital de 11.000 mp în clădirea Iride 18 a Immofinanz

Publicat: 19 apr. 2021, 19:00, de Răzvan Zamfir, în Sănătate , ? cititori
Contract de închiriere pe 25 de ani în imobiliare! Provita deschide un spital de 11.000 mp în clădirea Iride 18 a Immofinanz

Immofinanz a semnat un contract de închiriere pe 25 de ani pentru o suprafață de aproximativ  11.000 de metri pătrați cu Grupul Provita, unul dintre principalii operatori de centre medicale din România. Provita va ocupa integral clădirea Iride 18, recent modernizată, parte din parcul Iride, urmând să deschidă aici un spital multidisciplinar.

„Parcul IRIDE, unul dintre cele mai mari  hub-uri de clădiri de birouri din București, are deja o reputație excelentă, datorită diversității serviciilor oferite chiriașilor și rezidenților din zonă. Parteneriatul cu Provita lărgește oferta actuală, prin includerea unui centru medical de top, care va contribui la majorarea gradului de atractivitate pe termen lung”, a declarat Dietmar Reindl, COO Immofinanz. „Oferta noastră a răspuns cerințelor Grupului Provita, datorită flexibilității în amenajarea și structurarea spațiilor, ceea ce permite ajustări rapide, precum și a legăturilor eficiente de transport”.

Noul spital va avea o capacitate de 110 paturi și șapte săli de operație. Inaugurarea spitalului este programată pentru primul trimestru din 2022, imediat ce lucrările privind adaptarea clădirii pentru noile funcțiuni va fi finalizată. Parcul IRIDE, amplasat în partea de nord a Bucureștiului, pe bulevardul Dimitrie Pompeiu, este la doar opt kilometri de Aeroportul Internațional Otopeni. Ușor de accesat cu mijloace de transport în comun, proiectul dispune de o parcare generoasă, restaurante, magazine și centre de sănătate.

Spital de 12 milioane euro

Noul proiect medical va necesita investiții în valoare de 12 milioane de euro – un spital multidisciplinar, care include singurul centru de oncologie din Europa Centrală și de Est, în care terapia durerii intervențională este integrată în planul de tratament al pacientului.

„Vrem ca turismul medical să devină istorie pentru pacientul român. Prin această investiție, vom oferi un spital multidisciplinar complex, care acoperă o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale, prin servicii medicale integrate, de tip one-stop clinic. Toți specialiștii sunt în aceeași locație, pacientul va avea continuitatea actului medical, printr-o abordare 360 de grade, astfel încât, timpul parcurs de la simptom până la diagnostic și plan de tratament este redus semnificativ”, a declarat dr. Ovidiu Palea, fondatorul Grupului Provita.

„Grupul Provita a înregistrat o creștere exponențială a cererii pentru servicii medicale în ultimii ani.  Următoarea etapă în dezvoltarea noastră este deschiderea unui nou spital, multidisciplinar, care să ofere servicii medicale avansate și de nișă pacienților români. Pentru acest proiect de mare anvergură, am căutat în piață mai multe soluții imobiliare”, a declarat Ovidiu Palea, fondatorul Grupului Provita.

Immofinanz e activ pe piața din România de peste 17 ani. La 30 septembrie 2020, proprietățile din România aveau o valoare contabilă de 757,3 milioane euro, reprezentând 15,3% din portofoliul total al companiei. Portofoliul de investiții active include 13 proprietăți, o suprafață închiriabilă de circa 334.000 mp, cu o rată de ocupare de 93.6%. Cele mai importante proprietăți includ două clădiri de birouri din București, myhive S-Park și myhive Metroffice și cele două centre comerciale VIVO! Cluj și VIVO! Constanța.