Contre între USR-PLUS și PNL pe tema concursurilor „trucate” de la Primăria Capitalei

Vlad Voiculescu, președintele USR-PLUS, cere suspendarea unor concursuri pentru funcții de conducere în Primăria Capitalei pe motiv că ar fi dedicate inclusiv unor lideri liberali. În replică, președintele PNL București susține că e dreptul oricui să participe la un concurs.

„USR PLUS i-a solicitat ieri Primarului General măsuri ferme, după tentativa de trucare a concursului pentru ocuparea postului de Director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare. ASSMB și PMB au impus niște condiții pentru ocuparea postului care par cu dedicație pentru domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4”, susține Vlad Voiculescu.

Printre acestea, liderul USR – PLUS enumeră excluderea celor cu experiență de conducere în privat prin condiția: „experiență de conducere într-o instituție publică”, excluderea celor cu specializare în studii juridice, economice, în management sanitar prin condiția „diplomă de licență în medicină”.

Mai mult, cu privire la experiență, ASSMB și primarul general condiționează participarea la concurs de „15 ani vechime în specialitate” cu doar „6 luni vechime într-o funcție de conducere”.

„Câți ani credeți că are experiență în specialitate și într-o funcție de conducere domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4 conform CV-ului dumnealui? Mai rămânea doar ca primarul general și ASSMB să solicite și apartenența candidatului la Marea Lojă Națională, condiție ce ar fi fost de asemenea îndeplinită de candidatul preferat (conform declarației de interese a dânsului). Am solicitat ieri suspendarea concursurilor și măsuri împotriva celor care au pus la cale și au girat această mascaradă”, mai spune Voiculescu.

Acesta susține că USR PLUS București va acționa în justiție pentru înlăturarea acestor practici, inclusiv prin sesizarea organelor de cercetare penală, dacă primarul general Nicușor Dan nu va lua măsurile care se impun: demiterea de îndată a directorului ASSMB, Vasile Apostol și prezentarea de scuze publice de către primarul general Nicușor Dan.

PNL contraatacă

„De ce o fi simțit nevoia Vlad Voiculescu, Președinte USR-PLUS, pe care personal îl respect (știe acest lucru), să lanseze acuzații asupra PNL București, organizația pe care o conduc, în ultimele zile ale campaniei noastre interne de alegeri? Orice suspiciune (în cazul de față, în legătură cu organizarea unui concurs într-o instituție din administrația din București) trebuie să fie adusă la cunoștința instituțiilor competente. Legea și procedurile nu se discută. Nu facem declarații politice doar de dragul de a câștiga simpatizanți pentru că riscăm să ne pierdem credibilitatea.

Nu am să fiu de acord ca Vlad Voiculescu și USR-PLUS să aprecieze că un om care se prezintă la un concurs este, din start, necinstit, pentru că este membru sau simpatizant PNL. Eu nu vânez angajați în sistemul public care au simpatii pentru USR-PLUS sau pentru vreun alt partid. Dovadă stă și mandatul meu de anul trecut. Nu m-a interesat cine/ce simpatii avea, dacă își faceau treaba.

USR-PLUS nu are monopol nici pe moralitate, nici pe judecata corectitudinii oricărui demers public. Îmi voi apăra partidul și colegii ori de câte ori va fi cazul. Nimeni nu are dreptul să îngrădească accesul la un concurs pentru ocuparea unei funcții publice, nici prin presiuni publice, nici prin insinuări” a transmis Violeta Alexandru, președintele PNL București.

Aceasta mai arată că „nu este nicio rușine, nicio crimă să faci parte din PNL sau să simpatizezi PNL. Dimpotrivă, este o onoare”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole