Contre PNL-PSD! Liderul PNL Galați îl acuză pe Grindeanu că este premierul PSD care în 2017 a blocat proiectul Centurii Tecuciului

Publicat: 07 dec. 2021, 13:31, de Sorin Costea, în POLITICĂ , ? cititori
Contre PNL-PSD! Liderul PNL Galați îl acuză pe Grindeanu că este premierul PSD care în 2017 a blocat proiectul Centurii Tecuciului

Vizita efectuată în week-end la Galați de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a tensionat și mai mult relațiile dintre liderii locali ai PSD și PNL, unele declarații ale lui Grindeanu cu privire la proiectul Centurii Tecuciului, început în urmă cu 13 ani și finalizat în procent de 60%, determinându-l pe liderul PNL Galați, deputatul George Stângă să dezgroape „securea războiului”.

Deputatul PNL a fost nemulțumit de afirmațiile lui Grideanu, că proiectul Centurii Tecuciului, la care se lucrează de 13 ani, este „o chestiune de Cartea Recordurilor”, fostul premier ajungând la concluzia că „este ceva de domeniul incredibilului, ca de 13 ani să se lucreze. Zici că e Centura Parisului!”.

Stângă a dat publicității un comunicat în care acuză că cea mai mare parte din vină pentru eșecul acestui proiect este a guvernelor PSD, care au pus „foarte multe piedici”  în dezvoltarea acestui proiect:

Dacă dl Grindeanu este surprins de durata foarte mare a execuției Centurii ocolitoare a Tecuciului, atunci ar trebui să fie surprins de ineficacitatea propriilor săi colegi din PSD. Proiectul Centurii ocolitoare a municipiului Tecuci, cel despre care dl Grindeanu a spus că e ”o chestiune de Cartea Recordurilor”, este în lucru de 13 ani pentru că s-au pus foarte multe piedici, în special în timpul guvernărilor PSD. Din 2008 și până azi sunt, într-adevăr, 13 ani, dar în tot acest timp PSD a guvernat aproape 8 ani!”, susține liderul PNL Galați.

Stângă îl acuză pe Grindeanu că în 2017, când era prim-ministru, a blocat proiectul Centurii Tecuciului

Deputatul George Stângă îl acuză în mod direct pe Sorin Grindeanu că este unul dintre cei care au blocat acest proiect. Mai precis, îl acuză că în 2017, când era prim-ministru, Guvernul Grindeanu nu ar fi prevăzut în Bugetul de Stat sumele necesare pentru finalizarea Centurii Tecuciului și nu a aprobat amendamentele PNL pentru alocarea acestor fonduri.

„Aș vrea să îi reamintesc domnului Grindeanu că, în perioada în care a fost prim-ministru, a construit bugetul României pe anul 2017. La acel moment, alături de colegii din PNL am depus amendamente pentru suplimentarea fondurilor alocate pentru a finaliza proiectul Centurii ocolitoare a municipiului Tecuci, însă toate amendamentele au fost respinse fie de dl Grindeanu, fie de colegii săi care aveau în acel moment majoritate în Parlament. Aș vrea ca dl Grindeanu să spună public care a fost bugetul pe care l-a alocat Guvernul pe care îl conducea și de ce nu au fost acceptate amendamentele noastre, care ar fi asigurat suma necesară pentru ca lucrarea să fie finalizată?”, întreabă Stângă.

Altă nemulțumire a liderului PNL Galați este că n-a fost invitat la „șezătoarea” PSD

De fapt, comunicatul dat publicității de liderul PNL Galați a debutat cu un pasaj în care își exprimă nemulțumirea că nu a fost invitat să participe la întâlnirea lui Sorin Grindeanu cu șefii administrațiilor locale din Galați și Brăila, care sunt în totalitate membri ai PSD, iar prin această ignorare a partenerilor de guvernare de la PNL a fost pusă sub semnul întrebării funcționarea coaliției:

„Vizita domnului Grindeanu în județul Galați s-a transformat într-un fel de șezătoare a liderilor PSD din Galați și Brăila. Ar fi fost normal ca la o vizită a vicepremierului României, a ministrului transporturilor parte a Guvernului coaliției PNL-PSD-UDMR, să fie invitați și partenerii de guvernare, așa cum e firesc într-o coaliție, dar mai ales atunci când vine vorba despre proiectele destinate Galațiului. Din păcate, vizita dlui Grindeanu a fost confiscată de către social-democrați doar pentru a-și face poze”, a acuzat liderul PNL Galați.